Cum va fi vremea în mini-vacanța de 1 mai și de Paște. Prognoza în București, la munte și la mare

de:
22 apr. 2013
1 Afișari
Cum va fi vremea în mini-vacanța de 1 mai și de Paște. Prognoza în București, la munte și la mare

La București: maximele vor creşte semnificativ în primele trei zile, astfel încât se va atinge o media în jurul a 25 de grade, pe 24 aprilie. În perioada 25-29 aprilie, încălzirea va fi mai lentă, fiind de aşteptat o creştere a acestor valori cu încă 2…3 grade. Din 30 aprilie tendinţa se inversează, dar până la sfârşitul săptămânii viitoare în nici o zi nu se va coborî sub media de 21 de grade. Temperaturile minime vor fi mai mici în primele 3 nopţi, când nu vor depăşi în medie 8 grade, dar în restul intervalului de prognoză se vor situa între 9 şi 13 grade.

După data de 30 aprilie crește probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe, mai ales sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice. 

 

DOBROGEA,LA MARE: Maximele temperaturii aerului vor creşte semnificativ, între 22 şi 24 aprilie, de la valori medii de 
 14 la 21…22 de grade. În intervalul 25 – 29 aprilie, temperaturile diurne vor oscila între 19 şi 23 de grade, iar între 30 aprilie şi 5 mai vor tinde să scadă uşor până spre 19…20 de grade. Temperaturile minime vor fi sub 10 grade în primele 3 nopţi, dar în restul intervalului de prognoză, se vor situa, în medie, între 11 şi 14 grade.
Pe fondul vremii predominant frumoase, posibilitatea apariției de ploi este mică. 

LA MUNTE
temperaturile maxime vor marca o creştere de la o zi la alta până pe 27 aprilie, de la valorii medii de 9 grade până la 17 grade.  În intervalul 28 aprilie – 5 mai valorile termice diurne vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi evoluţie ca şi cele maxime, adică vor creşte până pe 27 aprilie, de la valori medii nocturne de 1…2 grade până la 7 grade, iar ulterior vor fi în scădere uşoară spre medii de 5 grade în ultimele două nopţi ale intervalului de prognoză.  
Pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit la sfârşitul lui aprilie și înceăputul lui mai, probabilitatea de apariţie locală a averselor în general slabe şi a descărcărilor electrice va fi mai ridicată pe 22 şi 23 aprilie şi din nou în cursul săptămânii viitoare.

Cookies