Cum va fi vremea în luna iulie. Estimările ANM pentru următoarele săptămâni

29 iun. 2021
102 Afișari
Cum va fi vremea în luna iulie. Estimările ANM pentru următoarele săptămâni

„Cum va fi vremea în luna iulie?”, este întrebarea de pe buzele tuturor. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Iată care sunt estimările ANM pentru următoarele săptămâni.

Cum va fi vremea în luna iulie. ANM a emis estimările meteo pentru intervalul 28.06.2021 – 26.07.2021.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale și la munte, dar și excedentar în extremitatea de est a României, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, dar și local deficitare în nord-vest, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea vestică a țării, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 19.07.2021 – 26.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestui interval, mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cookies