Vremea se răcește în București, la început de aprilie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni și de FLORII

de:
31 mart. 2014
0 Afișari
Vremea se răcește în București, la început de aprilie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni și de FLORII

În prima săptămână vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată în zilele de 31 martie, 1 aprilie şi din nou în data de 4 aprilie, când se vor înregistra şi temperaturi maxime de peste 20 de grade. În rest vremea va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor termice de doar 11…12 grade. În cea de a doua săptămână valorile diurne vor creşte şi vor ajunge treptat la normalul perioadei, în jur de 17 grade. În cursul nopţilor se vor înregistra minime termice situate, în medie, între 2 şi 5 grade. Cele mai scăzute temperaturi vor fi în dimineţile de 6 şi de 7 aprilie când vor fi posibile şi valori uşor sub pragul îngheţului.

În jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. În restul intervalului, atât în prima, cât şi în cea de a doua săptămână, ploi pot să apară doar trecător şi pe spaţii restrânse.

Cum va fi vremea la munte

În intervalul 31 martie – 8 aprilie se vor remarca oscilaţii semnificative ale valorilor termice, atât diurne cât şi nocturne. În cele mai calde zile, respectiv 31 martie şi 4 aprilie, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 10 grade, pentru ca în cele mai răcoroase (2 şi 6 aprilie) valorile diurne să nu depăşească, în medie, 3…5 grade. Temperaturile minime vor varia, în medie, între -4 şi 2 grade. După data de 8 aprilie, vremea se va încălzi uşor, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză, nu se vor mai consemna variaţii semnificative ale temperaturii aerului, maximele diurne urmând a se situa în jurul unei medii de 8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -1…0 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 5 aprilie şi din nou în intervalul 10 – 13 aprilie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă vor fi și lapovițe și ninsori, îndeosebi în jurul datelor de 2 și 5…6 aprilie.


Cookies