Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo pentru 17-20 mai

16 mai 2022
1897 Afișari
Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo pentru 17-20 mai
Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo pentru 17-20 mai | Sursă foto: Agerpres

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în București în această săptămână. Vom avea parte de ploi în Capitală.

Cum va fi vremea în București

Săptămâna aceasta bucureștenii vor avea parte de temperaturi ceva mai scăzute decât zilele trecute, iar ploile își fac apariția.

Marți

Temperatura se va menține ridicată în cea de-a doua zi a săptămânii. Maxima termică va urca până la 30 de grade Celsius, conform ANM. Cu toate că va fi cald, cerul va fi parțial înnorat. Vântul va sufla slab, având o viteză medie de 11km/h.

Pe parcursul nopții vom avea parte de precipitații, iar minima termică scade până la 14 grade Celsius. Vântul o sa bată puternic, având o viteză medie de 30 de km/h.

Miercuri

La mijlocul săptămânii vor începe ploile în București, iar cerul va fi înnorat în mare parte din zi. Temperatura maximă va atinge pragul de 17 grade Celsius. Vântul o sa bată slab și moderat, viteza medie fiind de 17 km/h.

Noaptea cerul se menține parțial noros. Minima termică a zilei scade până la 15 grade Celsius, iar vântul se domolește, viteza medie fiind de 11 km/h.

Joi

Ploile continua și joi. Maxima termică a zilei va ajunge la 16 grade Celsius și cerul va fi parțial noros. Vântul va avea o viteză medie de 13 km/h.

Noapte de joi va fi cea mai rece din această săptămână, în Capitală. Minima termică va fi de 7 grade Celsius, iar cerul va fi senin. Vântul bate slab, viteza medie fiind de 7 km/h.

Vineri

Ultima zi a acestei săptămâni a fi una caldă. Maxima termică va urca până la 23 de grade Celsius, iar cerul va fi senin. Vântul va avea o viteză medie de 11km/h.

Pe parcursul nopții temperatura scade considerabil, minima termică ajungând la 9 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla slab, viteza medie fiind de 9 km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Muntenia

Intervalul 16 – 22 mai

Până în data de 18 mai temperaturile vor scădea, ajungând la valori medii de 18 grade Celsius. Ulterior se observă un trend de creștere, iar în data de 22 mai maximele termice vor avea valori medii de 27 de grade Celsius.

Minimele vor fi de 12-13 grade Celsius în primele trei nopți ale intervalului, scăzând spre 6 grade Celsius până la data de 19 mai. Ulterior aceste vor crește până la 12 grade Celsius, în jurul datei de 22 mai.

Intervalul 23 – 29 mai

ANM a transmis că în acest interval variațiile vor fi nesemnificative, maximele fiind cuprinse, în medie, între 25-27 de grade Celsius.

În perioada 23-29 mai minimele termice se vor menține în jurul valorii de 12 grade Celsius.

Cookies