Cum va fi vremea în Bucureşti, la munte şi la mare, în următoarele două săptămâni

de:
09 sept. 2013
1 Afișari
Cum va fi vremea în Bucureşti, la munte şi la mare, în următoarele două săptămâni

În Bucureşti, în perioada 9 – 22 septembrie, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în creştere în primele zile, când mediile de 26…27 de grade Celsius vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă din an. Apoi, din data de 13 septembrie, temperaturile vor marca o scădere, apropiindu-se de mediile multianuale, respectiv 22…24 de grade C. Aceeaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care se vor situa în primele zile, în medie, între 13 și 15 grade C, urmând să scadă după data de 14 septembrie C.

În Capitală, vor apărea averse cu caracter local şi descărcări electrice în jurul datelor de 12-13, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusă.

Cum va fi vremea la mare

Temperaturile maxime vor fi în creştere treptată în prima parte a săptămânii, de la medii de 23 de grade la 25…26 de grade C, urmând a caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă din an, în special în partea continentală a regiunii. Apoi regimul termic va marca o scădere, care va determina înregistrarea unor valori în jurul mediilor multianuale, respectiv 22…23 de grade C. Minimele nocturne se vor situa în primele zile în jurul a 15…16 grade C, urmând să scadă după data de 14 septembrie.

Probabilitatea de averse şi fenomene electrice va creşte în jurul datelor de 12-13 septembrie, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului condiţiile de ploaie fiind foarte reduse.

Cum va fi vremea la munte

Valorile termice, atât cele maxime, cât şi cele minime vor fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel că se vor înregistra în medie 14…16 grade ziua şi 6…8 grade noaptea. Data de 13 septembrie va aduce o scădere a temperaturilor, care se vor menţine relativ constante și normale climatologic, până la sfârşitul perioadei (ziua în medie 11…13 grade, noaptea 4…6 grade).

În intervalul 11-13 septembrie sunt de aşteptat ploi frecvente şi chiar mai însemnate cantitativ. Pentru celelalte zile se anticipează ploi slabe, pe areale restrânse.

Cookies