ȘTIRI

Cum va fi vremea în București, la mare și la munte. PROGNOZA METEO în perioada 12 – 25 mai

PROGNOZA METEO ÎN BUCUREȘTI, în perioada 12 – 25 mai:

Până la jumătatea primei săptămâni temperaturile vor scădea cu aproximativ 8 grade, vremea  devenind răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne de 15…16 grade în jurul datei de 15 mai.  

Ulterior, regimul termic va fi în creştere, astfel încât, în ultimele zile ale perioadei de  prognoză, mediile maximelor diurne vor ajunge la 27…28 de grade şi se vor situa peste  normele climatologice specifice celei de a doua decade a lunii mai.

Minimele termice se vor situa, în medie, între 7 grade în dimineaţa zilei de 16 mai şi 14 grade pe 25 mai.
 Va ploua aproape în fiecare zi, în special în prima săptămână, iar pe 14 mai ploile vor fi importante calitativ.

VREMEA LA MARE, în perioada 12-25 mai:

Temperaturile diurne, cu valori medii de 18….20 de grade în prima săptămână, vor creşte  treptat în cea de a doua, iar mediile maximelor vor ajunge la 25 de grade în ultimele zile din  intervalul de prognoză. Evoluţia temperaturilor nocturne va fi asemănătoare cu a celor diurne,  astfel încât în dimineaţa zilei de 16 mai media termică va fi de aproximativ 9 grade, pentru ca
până pe 25 mai temperaturile nocturne să ajungă cu 5…6 grade mai ridicate.

Va ploua pe arii relativ extinse pe data de 14 mai şi posibil, pe arii restrânse şi slab cantitativ,  în celelalte zile.

VREMEA LA MUNTE, în perioada 12-25 mai:

Temperatura aerului va marca o scădere până pe data de 16 mai, când medile maximelor vor  coborî spre 6 grade Celsius, pornind de la 11…12 grade în primele zile. În a doua săptămână,  vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor fi în creştere, şi vor atinge, în medie, 19 grade  spre sfârşitul celei de a doua săptămâni, când vor caracteriza o vreme mai caldă decât în  mod obişnuit la această dată. În prima jumătate a intervalului vor fi şi dimineţi cu temperaturi  de 0…2 grade, cel mai probabil între 16 şi 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o creştere  şi, după 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scădea sub 9 grade.

Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar acestea se vor  semnala pe arii extinse şi vor fi local importante cantitativ pe 14 şi 15 mai, când la altitudini  mai mari se vor semnala precipitaţii mixte.

 Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button