Cum va fi vremea în București, joi. Nu vă lăsați umbrelele acasă sau în mașină: se anunță ploi trecătoare

07 apr. 2022
300 Afișari
Cum va fi vremea în București, joi. Nu vă lăsați umbrelele acasă sau în mașină: se anunță ploi trecătoare
Cum va fi vremea în București, joi. Nu vă lăsați umbrelele acasă sau în mașină: se anunță ploi trecătoare. Sursa foto: Agerpres

Vremea din București este mai rece față de miercuri, iar asta se simte încă de la primele ore ale dimineții. Se anunță ploi trecătoare, așa că nu vă lăsați umbrelele acasă sau în mașină.

Cum va fi vremea în București, joi

Joi, 7 aprilie 2022, cerul din București va prezenta înnorări, iar după-amiază, vor apărea ploi, trecător. Vântul va fi și el prezent, dar va sufla slab până la moderat.

Dimineața se înregistrează 5-6 grade Celsius, iar temperatura maximă va fi mai scăzută decât cea de miercuri. Astfel, la orele amiezii, în Capitală, se vor se înregistra 16-18 grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANM.

Nu vă lăsați umbrelele acasă sau în mașină: se anunță ploi trecătoare

Vremea se răcește și în țară, în special în vest, sud-vest și centru. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 12 grade Celsius. Valorile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade Celsius, iar cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în Moldova şi în nord-estul Munteniei.

Cerul va fi înnorat și temporar va ploua în Banat, Crişana, Oltenia, local în Muntenia. Vântul va sufla slab până la moderat, iar intensificări ale vântului se vor înregistra în estul, sud-estul şi în extremitatea de nord-vest a României.

Se răcește vremea și la munte

Vremea se răcește și la munte. Cerul va fi înnorat și va ploua temporar, iar pe crestele Carpaților Meridionali vor apărea precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de precipitații vor depăși 10-15 l/mp.

Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat, iar intensificări vor apărea în a doua parte a zilei în Carpații Orientali și Carpații Meridionali. Vântul va înregistra viteze mari pe creste și rafalele vor depăși vitezele de 70-80 kilometri pe oră.

  • Ceahlău: 4 grade Celsius;
  • Păltiniș: 6 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: 10 grade Celsius;
  • Predeal: 10 grade Celsius;
  • Rânca: 4 grade Celsius;
  • Semenic: 3 grade Celsius;
  • Sinaia: 8 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 8 grade Celsius;
  • Straja: 6 grade Celsius.
Cookies