Cum va fi vremea în București în weekendul 18-19 februarie. În Capitală e primăvară, dar ANM anunță cod galben și portocaliu de viscol în țară

17 feb. 2023
160 Afișari
Cum va fi vremea în București în weekendul 18-19 februarie. În Capitală e primăvară, dar ANM anunță cod galben și portocaliu de viscol în țară
Cum va fi vremea în București în weekendul 18-19 februarie. În Capitală e primăvară, dar ANM anunță cod galben și portocaliu de viscol în țară. Imagine simbol: Unsplash

Meteorologii au anunțat că va fi vreme de primăvară în București weekendul 18-19 februarie 2023. Temperaturile maxime vor atinge 17 grade Celsius, astfel că bucureștenii vor putea să-și facă planuri în aer liber.

Vremea în București în weekendul 18-19 februarie

Weekendul acesta va fi unul frumos în București, din punct de vedere al vremii, conform ANM. Vom avea parte de temperaturi ridicate, cu toate că cerul va fi parțial înnorat în mare parte.

Sâmbătă, 18 februarie va fi un cer variabil, temperatura maximă va atinge 16 grade Celsius, iar temperatura minimă 4 grade Celsius. Vântul va bate ușor, cu viteza de 7m/s.

Duminică, 19 februarie, va fi puțin mai cald decât sâmbătă. Cerul va fi parțial noros, temperatura maximă va ajunge la 17 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 6 grade Celsius. Vântul va bate și duminică, viteza acestuia atingând 13 m/s, potrivit ANM.

ANM anunță cod galben și portocaliu de viscol în țară

Cu toate că în Capitală temperaturile vor fi ridicate, în restul tării vor fi în vigoare patru coduri după cum anunță ANM. Două dintre acestea vor fi galbene și două portocali.

  • Cod galben de intensificări ale vântului și viscol, la munte.

În intervalul 17 februarie, ora 20:00- 20 februarie, ora 10 va fi cod galben de intensificări ale vântului și viscol în zonele de munte, anunță ANM.

La munte, la altitudinile mai mari de 1700 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70-100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi scăzută.

  • Cod portocaliu de viscol puternic la munte, sâmbătă și duminică.

ANM a anunțat că în weekend, în intervalul 18 februarie ora 08:00- 19 februarie ora 20:00 va fi un cod portocaliu de viscol puternic în zonele de munte.

În intervalul menționat vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100-120 km/h. Zonele afectate sunt: Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mai mari de 1700m.

  • Cod galben de intensificări ale vântului, în mai multe zone ale țării.

În intervalul 18 februarie, ora 08:00-19 februarie, ora 20:00 va fi cod galben de intensificări ale vântului, prin țară.

Zonele afectate sunt: nord-vestul, nordul, centrul și local și sudul și extremitatea de sud-est a țării. Temporar, vor apărea intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55-65 km/h și izolat 70 km/h.

  • Cod portocaliu de ploi și ninsori, în mai multe județe.

În intervalul 17 februarie, ora 20:00-19 februarie, ora 20:00 în unele zone ale tării va ninge viscolit sau va ploua.

În interalul menționat va ninge viscolit și se vor depune cantități însemnate de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă. Acest fenomen meteorologic va avea loc în zona de munte, la altitudini de peste 1700 m, a următoarelor județe:

  • Maramureș
  • Bistrița Năsăud
  • Suceava

La altitudini sub 1700 m va ploua temporar, iar cantitățile de apă vor depăși, prin acumulare, 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp, conform ANM.

În nordul, nord-vestul și centrul țării va ploua moderat și pe alocuri se vor acumula peste 25-35 l/mp.

Te-ar putea interesa și: 

Cookies