Cum va fi vremea duminică, 16 ianuarie. Cerul rămâne senin în București

16 ian. 2022
88 afișări
Cum va fi vremea duminică, 16 ianuarie. Cerul rămâne senin în București
Cum va fi vremea duminică, 16 ianuarie. Cerul rămâne senin în București

Chiar dacă data din calendar ne spune că suntem în plin sezon rece, meteorologii anunță că astăzi vom avea parte de temperaturi de primăvară în România.

Cum va fi vremea duminică, 16 ianuarie. Cerul rămâne senin în București, dar în țară vor exista și înnorări și chiar condiții de ceață.

Cum va fi vremea duminică, 16 ianuarie

Vor apărea înnorări persistente pe cer, iar în partea de vest a României, local, va apărea ceața, iar mai ales pe seară și noaptea, în nord și în centru pe arii restrânse vor exista ninsori.

În restul regiunilor cerul va fi variabil. Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat, iar intensificări vor apărea pe crestele montane. Valorile maxime vor oscila între -1 și 8 grade Celsius, iar cele mai ridicate temperaturi vor fi în Oltenia și dealurile Munteniei. Valorile minime vor oscila între -11 grade Celsius în depresiunile intramontane și 0 grade Celsius pe litoral.

În zonele montane cerul va fi variabil în timpul zilei. În masivele nordice vor apărea ninsori slabe. Vântul va sufla, dar cu mai puțină intensitate în Carpații Meridionali și Orientali. Noaptea vor apărea din nou intensificările, mai ales pe crestele munților. Dimineața, în zonele montane va fi ceață și chiciură.

Cerul rămâne senin în București

Vremea se menține în general frumoasă în Capitală. Ne putem bucura de o zi de primăvară, la mijlocul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, dar mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat.

Valorile din timpul zilei vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, dar în timpul nopții temperaturile vor fi în scădere.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute față de ziua precedentă și vor fi de 4 – 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor oscila între -4 și -2 grade Celsius, iar în zonele preorășenești valorile minime vor fi mai scăzute.

Vremea la munte, 16 ianuarie, potrivit ANM:

  • Ceahlău: -7 grade Celsius;
  • Păltiniș: 0 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: -1 grad Celsius;
  • Predeal: -2 grade Celsius;
  • Rânca: 1 grad Celsius;
  • Semenic: 0 grade Celsius;
  • Sinaia: -2 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 2 grade Celsius;
  • Straja: 1 grad Celsius.
Cookies