Cum va fi vremea de Rusalii în București, la MUNTE și la MARE. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

de:
18 mai 2015
0 Afișari
Cum va fi vremea de Rusalii în București, la MUNTE și la MARE. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

PROGNOZA METEO 18-31 MAI.

VREMEA ÎN MUNTENIA ȘI ÎN BUCUREȘTI

În prima zi a intervalului de prognoza media temperaturilor maxime, de aproximativ 24 de grade, va fi apropiata de normele climatologice ale datei calendaristice. În a doua zi va avea loc o încalzire, care va determina valori termice diurne de 26….27 de grade. Aceste valori vor caracteriza o vreme calda pentru aceasta perioada si nu vor mai avea variații semnificative pâna la sfârsitul lunii mai. Temperaturile minime nocturne vor fi, în medie, de 12…13 grade, pe tot parcursul celor doua săptamâni de prognoza.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare dupa data de 23 mai, însa acestea se vor semnala pe arii restrânse, vor fi în general slabe si doar în jurul datei de 26 mai sunt posibile izolat cantitați de apa mai importante.

VREMEA LA MUNTE 18-31 MAI

Pe fondul unor mici variații ale regimului termic de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoza va fi caracterizat de o vreme apropiata de normalul termic pentru a doua jumatate a lunii mai. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime cuprinse între 16 si 18 grade, cu cele mai ridicate valori între 19 si 21 mai si, din nou, spre sfârsitul celor doua saptamâni. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 6 si 8 grade, exceptând prima dimineața mai racoroasa, când nu se vor depasi 4…5 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor si descarcarilor electrice, va fi mai mare în cursul dupa-amiezelor
în intervalul 22 – 30 mai, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 24-25 mai si din nou între 27 si 30 mai, când izolat se pot înregistra cantitai de apa mai însemnate.

VREMEA ÎN DOBROGEA 18 -31 MAI

Pe fondul unor mici variații a temperaturii aerului de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoza va fi caracterizat de o vreme apropiata de normalul termic pentru a doua jumatate a lunii mai. Astfel, în prima saptamâna se vor înregistra, în medie, maxime de 21…23 de grade si minime de 13…14 grade.

În a doua săptamână se va resimți o usoara crestere a regimului termic, spre maxime diurne, în medie, de 24…25 de grade si minime nocturne de 15 grade. În condițiile menținerii unui aspect de vreme predominant frumoasa, probabilitatea de apariție a fenomenelor asociate instabilitații atmosferice va fi redusa, ploi slabe, de scurta durata, fiind posibile doar izolat, cu o probabilitate mai mare dupa data de 26 mai.

VREMEA ÎN MOLDOVA 18-31 MAI

Dupa un debut racoros al intervalului de prognoza, valorile termice vor creste accentuat. Astfel, mediile temperaturilor diurne, de aproximativ 21 de grade în prima zi, vor atinge 26 de grade pe data de 19 mai, valoare în jurul careia se vor menine pâna la sfârsitul lunii mai, vremea devenind astfel calda pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile nocturne vor avea o evoluie similara, marcând o crestere de la 9…10 grade în primele doua diminei, spre 12…14 grade în restul intervalului.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare între 24 si 30 mai, când local se vor semnala si descarcari electrice, iar izolat cantitațile de apa pot fi mai însemnate

VREMEA ÎN OLTENIA 18 – 31 MAI

Pâna pe 21 mai, valorile termice maxime se vor menține, în medie, în jurul a 26 de grade, iar apoi vor scădea usor, spre 24 de grade, între 23 si 25 mai. În a doua săptămână de prognoza, regimul termic diurn se va menține relativ constant, în jurul unei medii regionale de 25…26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea variații nesemnificative pe tot parcursul intervalului de prognoza si se vor situa între valori medii de 12 si 14 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare dupa 22 mai, dar acestea se vor semnala în general pe arii restrânse si doar în jurul datelor de 22, 23 si 26 mai se vor extinde ca arie si pot fi, izolat, mai importante cantitativ.

VREMEA ÎN MARAMURES 18 -31 MAI

Regimul termic va marca o crestere accentuata la începutul intervalului de prognoza, de la medii ale maximelor diurne de 21 de grade în prima zi, spre 27…28 de grade pe 20 – 21 mai, când minimele nocturne nu vor scadea, în medie, sub 12…13 grade. Ulterior, o racire usoara de la o zi la alta, va determina temperaturi maxime de 23…24 de grade si minime de 11 grade, în jurul datei de 24 mai. În a doua saptamâna a intervalului de prognoza, regimul termic nu va avea variații importante, menținându-se în limite apropiate de normele climatologice ale ultimei decade din luna mai, respectiv medii ale maximelor diurne de 24…25 de grade si ale minimelor nocturne de 11…12 grade.

Aversele si descarcarile electrice, posibile în fiecare zi dupa data de 22 mai, se vor semnala pe arii mai extinse pe 23, 24, 26 si 27 mai, când, izolat, se pot înregistra si cantitați de apa mai importante.

VREMEA ÎN TRANSILVANIA 18 -31 MAI

În prima săptămână, cele mai ridicate medii regionale ale temperaturilor maxime, de 27 de grade, se vor înregistra în intervalul 19 – 21 mai, perioada în care nici minimele nocturne nu vor scadea, în medie, sub 12 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scadere, ajungându-se pe 24 mai, la medii ale valorilor maxime de aproximativ 23 grade si minime de 10 grade, caracterizând o vreme normala din punct de vedere termic pentru a treia decadă a lunii mai.

În timpul celei de-a doua săptamâni, pe fondul unor mici variații de la o zi la alta, vremea va rămâne apropiată de normalul termic al perioadei, cu maxime, în medie, de 23…25 de grade si minime de 10….11 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare începând cu data de 23 mai, când acestea se vor semnala aproape zilnic, vor fi însoțite si de descărcări electrice, iar între 26 si 28 mai, izolat, cantitațile de apa pot fi mai însemnate.

VREMEA ÎN BANAT 18 -31 MAI

Pâna pe 21 mai, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, media maximelor urmând a atinge 28…29 de grade, iar cea a minimelor, 13…15 grade. Între 22 si 25 mai va avea loc o racire usoara si treptata, astfel încât se va ajunge, în medie, la valori termice maxime de 22…23 de grade si minime în jurul a 11 grade. Ulterior, pâna spre sfârsitul celei de-a doua saptamâni de prognoza, valorile de temperatura vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv maxime de 25…27 de grade si o medie regionala a minimelor de aproximativ 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales sub forma de aversa, însoțite si de descarcari electrice, va fi mai ridicata în intervalul 21 – 23 mai, când pe arii restrânse, mai ales în jurul datei de 22 mai, vor fi posibile si cantitați de apa mai însemnate.

VREMEA ÎN CRISANA 18-31 MAI

Procesul rapid de încalzire ce se va resimi la începutul intervalului de prognoza va determina o vreme calda pentru acesta perioada pâna pe 21 mai, media maximelor urmând a se situa între 27 si 29 de grade, iar cea a minimelor, între 13 si 15 grade. Usoara racire dintre 22 si 25 mai, va readuce la normal valorile termice, astfel încât pe 26 mai temperaturile maxime vor atinge, în medie, 24 de grade, iar cele minime, 12 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamâni, regimul termic nu va prezenta modificari semnificative, astfel încât se va înregistra pe 31 mai o medie a maximelor de 25…26 de grade si a minimelor, în jurul a 13 grade.
Probabilitatea de apariie a averselor si descarcarilor electrice, oricând posibile în intervalul 20 – 30 mai, va fi mai ridicata în zilele de 22 si 26 mai, când izolat se pot înregistra cantitați de apa mai însemnate.


Cookies