Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo pe 15 zile – 28 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016

de:
28 dec. 2015
1 Afișari
Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza meteo pe 15 zile - 28 decembrie 2015 - 10 ianuarie 2016

Conform avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de marţi, 29 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în zilele de 30 şi 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative în toate regiunile şi minime sub –10 grade, îndeosebi în nordul şi centrul ţării. În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special pe litoral, unde viteza la rafală va depăşi 60…70 km/h.
Temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, ninsori în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi predominant ninsori, pe arii restrânse în sud-vestul, sudul şi estul ţării. Izolat se va semnala polei.

Notă: Până în jurul datei de 3 ianuarie 2016 vremea se va menţine rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în centrul, estul şi local în sudul teritoriului. În extremitatea de sud-est vântul va continua să prezinte unele intensificări.

– See more at: http://www.b365.ro/avertizare-meteorologica-emisa-de-anm-vine-gerul_242984.html#sthash.EkSyrBny.dpuf

La București, În prima zi a intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 14 grade Celsius şi valori nocturne de aproximativ 2 grade. Începând din 29 decembrie răcirea va fi treptată, dar semnificativă, astfel că se va ajunge la valori maxime negative, cu o medie regională de -5…-3 grade și la minime în jurul a -10 grade. În a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere a valorilor de temperatură până în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 2…3 grade şi minime de -5…-4 grade.
În prima săptămână precipitaţiile vor fi slabe şi pe arii restrânse și se vor semnala mai ales în ziua de 29 decembrie. Din 4 ianuarie, creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte.

La munte, răcirea va fi semnificativă în tot spaţiul montan, iar vremea va deveni geroasă. În perioada 30 decembrie – 03 ianuarie, media valorilor maxime va fi de -12…-10 grade, iar a celor minime, în cele mai reci nopţi, va coborî spre -20 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere de temperatură, spre valori diurne, în medie, de -4…-3
grade şi minime de aproximativ -8 grade.
În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, cu precădere în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ulterior va creşte probabilitatea pentru ninsori, îndeosebi în jurul datei de 5 ianuarie.

La mare, Intervalul de prognoză va debuta cu o zi caldă pentru această perioadă, regimul termic diurn fiind caracterizat prin valori medii de 11…12 grade, pentru ca apoi să se înregistreze o scădere accentuată a temperaturilor, pînă la valori de aproximativ -5 grade Celsius pe 1 şi 2 ianuarie. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, media acestora fiind în
scădere, de la valori în jurul a 4 grade în primele două zile, până spre -9 grade pe 2 ianuarie.
Din 4 ianuarie valorile termice vor fi în creştere, astfel că media maximelor va ajunge la 2…4 grade, iar a celor minime spre -3….-2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic.
Precipitaţii slabe, ploi şi lapoviţă se vor semnala în 29 decembrie, ulterior, până spre finalul anului, va mai ninge în general slab, îndeosebi în zona litorală. După data de 4 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată.

Cookies