Cum va fi vremea de Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru sfârșitul anului

29 dec. 2021
447 Afișari
Cum va fi vremea de Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru sfârșitul anului
Cum va fi vremea de Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru sfârșitul anului

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru ultimele zile din an. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această dată din calendar.

Cum va fi vremea de Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru sfârșitul anului. Temperaturile maxime înregistrate în ultimele zile din anul 2021.

ANM a emis prognoza meteo pentru sfârșitul anului

Miercuri, 29 decembrie 2021, vremea din țară se menține închisă, iar temporar vor apărea precipitații. Va ploua în zonele joase, iar la munte va ninge. Grijă mare cum conduceți: vor apărea depuneri de polei, mai ales în partea de sud-est a țării. Vântul va sufla slab până la moderat, iar intensificări vor apărea în a doua parte a zilei pe litoral. Valorile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade Celsius, iar în Moldova vor fi de -5 grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 4 grade Celsius.

În București, vremea va fi închisă. Temperatura maximă va fi de 1 grad Celsius, iar cea minimă va fi de 0 grade Celsius.

Joi, 30 decembrie 2021, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, în majoritatea țării. Vor exista înorări și vor apărea și precipitații. La începutul zilei, în zona de sud-est, va ploua, iar în a doua parte a zilei, în regiunile intracarpatice, vor mai apărea în special ploi. Precipitații mixte vor fi la munte, iar în zonele înalte, noaptea, va ninge. De asemenea, vântul va avea intensificări. Condiții de polei vor apărea, izolat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 9 grade Celsius, iar valori mai scăzute vor fi în Moldova: -2 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 2 grade Celsius.

Cum va fi vremea de Revelion

Vineri, 31 decembrie 2021, temperaturile cresc ușor față de ziua de joi. Valorile maxime se vor situa între 4 și 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 0 și 7 grade Celsius. Norii vor fi prezenți în cea mai mare parte a României, dar mai ales în vest, în nord şi în centru, unde va și ploua. Precipitații mixte vor apărea la munte, la altitudini mari. Valorile în creștere și precipitațiile vor determina topirea zăpezii prezente. Va apărea ceața mai ales în jumătatea de sud-est a țării. Vor apărea intensificări ale vântului la munte, iar noaptea rafalele vor depăşi pe creste 80-100 km/h. Va sufla slab până la moderat în restul României, izolat şi trecător cu viteze de până la 35-45 km/h.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, valorile vor fi mai mari decât cele normale pentru începutul lunii ianuarie, mai ales în timpul zilei. Temperaturile maxime se vor situa între 6 și 14 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de -3 și 7 grade Celsius. Norii vor fi prezenți mai ales în regiunile din centru, nord şi est, unde va și ploua slab, iar noaptea cresc șansele de precipitații mixte. La munte vor exista precipitații mixte, mai ales ploi și lapoviță. Intensificări ale vântului vor apărea în Carpaţii Meridionali, dar se va intensifica şi în celelalte regiuni, cu rafale mai mari în regiunile din estul țării, potrivit ANM.

Cookies