VREMEA

Cum va fi vremea de Paşti, în București și la munte. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri, norii acoperă mare parte din ţară, în sudul centrul şi estul teritoriului ploile sunt prezente întreaga zi, şi vorbim de cantităţi cumulate ce atting 15….20 de l/mp, ba chiar depăşesc izolat 25 l/mp în Oltenia, Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură.

Vântul are şi el rafale de 55…60 km/h în zonele de câmpie şi podiş, iar la munte depăşeşte 70 km/h. Prin urmare, maximele termice ale zilei pornesc de la numai 13…14 grade în Oltenia, unde ploile sunt de interes întreaga zi, însă ating 22 de grade în Maramureşul mai însorit.

În Bucureşti, vineri, va fi cer noros şi plouă pe parcursul zilei, moderat cantitativ, iar vântul se agită şi el, nu va fi o zi deloc plăcută, chiar dacă la amiază termometrele vor indica 15…17 grade Celsius, potrivit româniatv.net.

În vestul, sud-vestul şi centrul ţării vremea se răceşte, norii acoperă cerul şi plouă temporar, iar pe crestele înalte ale munţilor mai ninge trecător. În celelalte regiuni doar pe alocuri plouă, iar vântul continuă să fie mai alert în jumătatea estică a ţării şi la munte. La amiază vor fi doar 9….10 grade în Oltenia, însă în Maramureş soarele este mai prezent şi adună 19….20 de grade în termomtre.

Sâmbătă, vremea se îndreaptă şi se încălzeşte, maximele zilei se încadrează între 14 grade în depresiuni până la 21 de grade în Maramureş. Soarele câştigă teren în mare parte din ţară şi doar prin vest norii încă stau adunaţi şi lasă ploi la nivel local, însă în rest numai cu totul izolat mai cad câteva picături. Iar vântul se domoleşte şi el şi doar pe crestele înalte de munte se arată ceva mai alert.

În Bucureşti norii persistă peste zi şi temporar mai plouă, vântul încă mai da semne de agitaţie, dar la amiază vor fi aproximativ 16 grade Celsius, cam cât ar trebui la această dată.

Duminică vremea se încălzeşte în mare parte din ţară, soarele este tot mai prezent în prima zi de Paşti, când doar în vestul ţării încă trenează nori ce aduc ploi la nivel local. Vântul nu se mai agită decât pe crestele înalte de munte şi la amiază vor fi temperaturi între 14 şi 21 de grade C.

În Bucureşti vremea se încălzeşte, de asemenea, aproximativ 19 grade C vor indica termometrele la amiază, cu doar câţiva nori în orele dimineţii, apoi soare pe săturate şi vânt liniştit.

În ziua următoare, a doua a sărbătorilor pascale, chiar spre 24 de grade se avântă mercurul din termometre în sudul şi sud-estul ţării. Apoi însă, ploile revin şi temperaturile mai scad, apropiindu-se de normalul perioadei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button