Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. Prognoza meteo pentru București și țară, transmisă de ANM

11 apr. 2023
415 Afișari
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. Prognoza meteo pentru București și țară, transmisă de ANM
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. Prognoza meteo pentru București și țară, transmisă de ANM. Sursa foto: Pexels

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru Paște și 1 mai. Anul acesta, temperaturile de Paște vor fi mai scăzute decât mediile normale din această perioadă a anului. În unele zone din țară ar putea să plouă.

Prognoza meteo de Paște în București și în țară

În București, pentru intervalul 11 – 15 aprilie, vremea va atinge o maximă de 23 de grade Celsius. Valoarea termică minimă va fi de 6 grade Celsius.

Meteorologii au transmis că va ploua slab astăzi și mâine, 11 și 12 aprilie. De miercuri, cerul va fi variabil și noros.

Săptămâna 10 – 17 aprilie

Temperatura va fi ușor mai coborâtă decât cele specifice din această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În rest, valorile termice vor fi, în general, apropiate de cele normale, conform Antena 3.

Regimul pluviometric va fi excendentar în regiunile sud-estice, nord-vestice, dar și deficitar local în zonele sudice. În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru intervalul menționat.

Săptămâna 17 – 24 aprilie

Temperaturile medii vor fi puțin mai coborâte decât cele normale pentru perioada aceasta din an în extremitate de sud și de sud-vest a țării și la munte, iar în rest, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice.

Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și local deficitare în nord-vestul țării. În rest, vor fi situate în jurul celor specifice pentru intervalul menționat a acestei săptămâni.

Săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Valorile termice ale aerului vor avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile țării.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, dar și în cele nordice. În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru intervalul menționat.

Săptămâna 1 – 8 mai

Mediile valorilor termice se vor apropia de cele specifice pentru prima săptămâna din luna mai, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în zonele extracarpatice, iar în rest se vor apropia de cele normale pentru intervalul acesta, în această perioadă a anului, au transmis metereologii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies