Cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște. Bonus: Prognoza meteo pentru 1 Mai

01 apr. 2022
451 Afișari
Cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște. Bonus: Prognoza meteo pentru 1 Mai
Cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște. Bonus: Prognoza meteo pentru 1 Mai. Sursa foto: B365.ro

Din popor se știe că așa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și în ziua de Paște. ANM a actualizat prognoza meteo și ne spune cum va fi vremea și de 1 Mai. Să știm dacă merită să plecăm la mare sau nu.

Cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimările meteorologice pentru intervalul 4 aprilie – 2 mai 2022. Astfel, aflăm informații despre cum va fi vremea de Florii (10 aprilie), de Paște (24 aprilie) și chiar prognoza meteo pentru 1 Mai.

Săptămâna 4 aprilie 2022 – 11 aprilie 2022. În intervalul menționat, temperaturile se vor menține mai coborâte decât cele specifice pentru această dată în regiunile intracarpatice, iar în restul țării valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Cantitățile de precipitații se vor menține în general deficitare în regiunile din sudul, estul, vestul și la munte, dar și local excedentare în nordul extrem. În restul regiunilor, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 11 aprilie 2022 – 18 aprilie 2022. În săptămâna în care pică Sărbătoarea Floriilor (10 aprilie), dar și Paștele catolic (17 aprilie), temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval din calendar, în toată România, dar temperaturile cele mai ridicate vor fi în regiunile din estul țării.

În regiunile din vestul țării, regimul pluviometric va fi cel apropiat de normal pentru această perioadă. În restul regiunilor, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Vremea de Paște

Săptămâna 18 aprilie 2022 – 25 aprilie 2022. În săptămâna în care pică Paștele ortodox (24 aprilie), valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval în regiunile extracarpatice. În restul regiunilor, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

În regiunile sud-vestice, regimul pluviometric va fi ușor deficitar, iar în restul regiunilor va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Bonus: Prognoza meteo pentru 1 Mai

Săptămâna 25 aprilie 2022 – 2 mai 2022. Meteorologii transmit că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână ( în care pică 1 Mai Muncitoresc) în regiunile extracarptice, iar în rest vor fi temperaturi apropiate de cele normale.

„Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”, transmite ANM.

Cookies