Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a emis prognoza meteo

22 dec. 2021
296 afișări
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a emis prognoza meteo
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a emis prognoza meteo

Temperaturile cresc în acest sfârșit de săptămână, iar meteorologii anunță că de Crăciun vom avea temperaturi și de 13 grade Celsius în unele regiuni. Până de Revelion, temperaturile scad brusc, potrivit ANM.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a emis prognoza meteo. Vom avea temperaturi ridicate de Crăciun, în unele zone, dar de Revelion vom avea parte de vreme rece, deoarece temperaturile vor scădea brusc. Noaptea, vor fi temperaturi sub limita înghețului, spun meteorologii.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

ANM a publicat estimarea evoluției pentru valorile termice și pentru precipitații în intervalul 20 decembrie 2021 – 02 ianuarie 2022. Astfel:

Prognoza meteo pentru Banat

Vremea se răcește în Banat, iar în perioada 21 – 23 decembrie, temperaturile medii vor fi cuprinse între 0 și 2 grade Celsius. Mai apoi, temperaturile din timpul zilei vor crește considerabil, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, temperaturile medii vor ajunge la 10 – 12 grade Celsius. Din data de 28 decembrie, temperaturile vor începe să scadă de la media de 8 grade, spre 2 – 3 grade Celsius – în primele zile din luna ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și temperaturile înregistrate în timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, spre -7 și -6 grade Celsius, apoi minimele vor crește ușor spre 4 – 5 grade Celsius în nopțile din perioada 25 – 27 decembrie și vor scădea din nou spre -4 și -3 grade Celsius, la începutul lunii ianuarie.

Precipitații vor fi pe arii extinse și în general vor fi moderate cantitativ. Acestea se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe și în 20 decembrie, precum și în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Crișana

Vremea se răcește în perioada 21 – 23 decembrie, iar temperaturile medii vor fi cuprinse între -1 și 1 grad Celsius. Mai apoi, temperaturile din timpul zilei vor crește, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10 – 11 grade Celsius. Începând cu data de 28 decembrie, valorile medii vor scădea de la 6 – 8 grade, spre 1 – 2 grade Celsius – în primele zile ale lunii ianuarie. În timpul nopților va exista aceeași evoluție termică, iar media minimelor va fi în scădere în primele nopți, până la -8 grade Celsius, apoi de creștere spre 4 – 5 grade Celsius, în nopțile din intervalul 25 – 27 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la începutul lunii ianuarie.

Precipitații vor fi pe arii extinse, dar acestea vor fi în general moderate cantitativ și se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În perioada 21 – 23 decembrie vremea se răcește, iar mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade Celsius. Mai apoi, temperaturile vor crește considerabil, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 8 – 9 grade Celsius. Începând cu data de 28 decembrie, temperaturile vor scădea treptat de la medii de 6 grade Celsius, până în jurul a 0 grade Celsius – în primele zile ale lunii ianuarie. În timpul nopților, media minimelor va scădea sub pragul gerului, spre -12 grade Celsius, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi temperaturile vor crește spre 1 – 2 grade Celsius în nopțile din intervalul 25 – 28 decembrie și din nou vor scădea spre -8 – -6 grade, la sfârșitul intervalului.

Vor apărea precipitații în general slabe cantitativ, iar pe arii extinse se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie și cu caracter local în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în data de 20 decembrie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

Vremea se răcește în perioada 21 – 23 decembrie, iar temperaturile medii vor fi de -3 – -2 grade Celsius. Mai apoi, valorile termice vor crește, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va fi de 7 – 8 grade Celsius. Începând cu data de 28 decembrie, temperaturile vor fi în scădere, de la medii de 4 – 5 grade, până în jurul a 0 grade Celsius – în primele zile ale lunii ianuarie. Același lucru se va întâmpla și noaptea, iar media minimelor va scădea pană la pragul gerului, spre -11 și -10 grade Celsius, în nopțile din data de 22 și 23 decembrie, apoi temperaturile vor crește spre 2 – 3 grade Celsius în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou vor scădea spre -6 grade, la începutul lunii ianuarie.

Vor exista precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie. Precipitații cu caracter local și slabe vor apărea în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, dar și în zilele de 20 și 23 decembrie.

Prognoza meteo pentru Moldova

Vremea se răcește în perioada 21 – 23 decembrie, când valorile medii vor fi de -4 – -2 grade Celsius. Mai apoi, temperaturile vor crește simțitor, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 8 grade Celsius. Din data de 28 decembrie, temperaturile vor scădea treptat spre medii de -1 – 0 grade Celsius. Această evoluție termică va fi și noaptea, iar media minimelor va scădea pană la pragul de ger, spre -10 grade Celsius, în nopțile din data de 22 și 23 decembrie, apoi temperaturile vor crește spre 1 – 3 grade Celsius în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și vor scădea din nou spre -6 grade până la sfârșitul intervalului.

Vor apărea precipitații, dar vor fi în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare după data de 24 decembrie.

ANM a emis prognoza meteo

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În intervalul 23 și 26 decembrie, temperaturile vor crește simțitor, iar media valorilor maxime va ajunge la 12 – 13 grade Celsius, iar minimele vor fi de 6 grade Celsius. După data de 27 decembrie, temperaturile vor avea tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor din timpul zilei în jurul a 2 grade și noaptea de -2 – -1 grad Celsius. Precipitații vor apărea temporar după data de 24 decembrie, iar probabilitatea mai mare de ploi va fi în intervalul 27 decembrie – 1 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea se răcește în perioada 21 – 23 decembrie, iar mediile vor ajunge la 0 grade Celsius. Mai apoi, temperaturile vor crește simțitor, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media temperaturilor maxime va ajunge la 12 grade Celsius. Începând cu data de 28 decembrie, temperaturile vor scădea treptat până la medii de 2 – 3 grade Celsius. În timpul nopților va exista aceeași situația, iar media minimelor va scădea pană la -8 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi va crește spre 3 – 4 grade Celsius în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou vor scădea spre -4 grade, la începutul lunii ianuarie.

Vor apărea precipitații în general slabe cantitativ după data de 25 decembrie, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru Oltenia

În perioada 23-26 decembrie, temperaturile vor crește simțitor, iar media valorilor maxime va ajunge la 10 – 11 grade Celsius, iar minimele vor fi de 4 grade Celsius. După data de 27 decembrie,
temperaturile vor avea tendința de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade Celsius și ale valorilor nocturne de -4 – -3 grade Celsius. Temporar vor apărea precipitații, iar acestea vor apărea cu o probabilitate mai mare în intervalul 24 decembrie – 1 ianuarie.

Cookies