VREMEA

Cum va fi vremea de Crăciun – PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

VREMEA OCTOMBRIE 2013

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sudul, sud-estul si vestul tarii, unde local vor fi posibile valori peste cele normale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.

VREMEA NOIEMBRIE 2013

Regimul termic va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, cu exceptia zonelor sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nord-vestice si estice, sub mediile multianuale.

Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estul, sud-estul si centrul tarii, iar in restul teritoriului acestea vor fi in general normale.

VREMEA DECEMBRIE 2013

Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, iar local in centrul, vestul si sud-estul tarii vor fi posibile valori peste media climatologica.

Cum vor evolua temperaturile în următoarele trei luni, în fiecare regiune a ţării, găsiţi aici. 

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. 

Prognozele mai multor servicii meteorologice din Rusia indică faptul că iarna aceasta va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button