Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în București și în țară. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna mai

07 apr. 2024
1254 afișări
Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în București și în țară. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna mai
Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în București și în țară. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna mai | Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii au emis prognoza pentru prima săptămână din luna mai. De 1 Mai și de Paște, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de ploaie vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Totodată, în unele zone se va înregistra un deficit de precipitații.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în București și în țară

Vremea de 1 Mai și de Paște, în București și în țară, va fi mai ridicată decât cea specifică acestei perioade. Deci, cum este tradiția, bucureștenii pot încinge grătarele undeva la munte sau pot ciocni un ou roșu pe plajă, la mare.

Meterologii au transmis, de asemenea, și cum va fi vremea în următoarele săptămâni din luna aprilie, potrivit News.ro.

Săptămâna 8-15 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în întreaga țară.

Cantitățile de ploaie vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Săptămâna 15-22 aprilie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 22-29 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-estice. În rest va fi în general deficitar.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies