VREMEA

Cum va fi vremea de 1 Mai, în Bucureşti, la munte şi la mare

Marţi, 30 aprilie 2013, în Bucureşti se anunţă o zi frumoasă şi foarte caldă, ca de mijloc de vară. De dimineaţă în termometre vom avea 13…15 grade, dar în prezenţa soarelui temperatura va creşte vertiginos spre o maximă de 31…32 de grade. Vântul va sufla slab, cel mult moderat la amiază.

Vreme frumoasă la mjunte şi la mare

La munte, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă. Vor fi maxime de 25 de grade la Predeal, 23 de grade la Păltiniş, 20 de grade la Semenic şi 26 de grade la Stâna de Vale, demne de mijloc de vară. Soarele va străluci în voie întreaga zi şi abia în timpul nopţii în Carpaţii Occidentali, norii sunt mai îndrăzneţi şi izolat sunt posibile averse slabe. Vântul va trece de moderat, doar pe crestele cele mai inalte. Pe litoralul Mării Negre vremea se anunţă perfectă. Cerul va fi senin iar vantul de la slab la moderat. Temperaturile sunt plăcute – maxime între 22 şi 24 de grade, dar apa mării este încă relativ rece, numai 13…15 grade, informează realitatea.net. 

Ziua de 1 mai se anunţă frumoasă, indiferent că alegem să ne petrecem această zi la munte sau la mare. Este în continuare mult prea cald pentru această perioadă, cu maxime cuprinse între 22…23 de grade pe litoral la Constanţa. 

Vremea se anunţă în continuare frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Până la finalul acestei săptămâni aerul tropical în roşu pe hărţile noastre, persistă în jumătatea de sud-est a continentului, implicit şi în ţara noastră, astfel încât valorile termice se menţin mult peste mediile climatologice caracteristice acestei perioade. Regiunile vestice, sud-vestice au parte de zile răcoaroase şi ploioase, determinate de pătrunderea unor mase de aer polar oceanic, reprezentate de nuanţele de verde-albastru. Începând cu a doua parte a săptămânii se întrunesc condiţiile pentru apariţia averselor şi descărcărilor electrice, după-amiază în zonele de munte si in vestul si nordul -ţării.

Vremea se va răci uşor după Paşti şi vor apărea ploi de scurtă durată. Detalii despre prognoza meteo pe 2 săptămâni, găsiţi aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button