VREMEA

Cum va fi vremea de 1 mai, în București, la mare și la munte. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA DE 1 MAI ÎN BUCUREȘTI. MUNTENIA

Regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade în primele trei zile spre 19 grade în intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi să crească uşor la 21 de grade, valoare în jurul căreia se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va încadra între 8 şi 11 grade, iar diferenţele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua săptămână de prognoză, cand vor fi relativ constante, în jurul valorii de 9 grade.

Între 23 şi 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ va fi în jurul datei de 23 – 25 aprilie, precum şi în zilele de 26, 27 şi 29 aprilie. După 30 aprilile, şansele de ploaie vor diminua treptat.

VREMEA DE 1 MAI LA MARE. DOBROGEA

Maximele diurne se vor situa în jurul unei medii de 19 grade în primele trei zile ale intervalului şi din nou în perioada 30 aprilie – 4 mai, fiind uşor mai ridicate decât temperaturile normale ale perioadei. În restul intervalului (24 – 29 aprilie), se vor înregistra temperaturi maxime în medie, de aproximativ 16 grade – valori apropiate de mediile climatologice. Mediile minimele nocturne nu vor avea oscilaţii importante, urmând a se încadra între 9 şi 11 grade.

În intervalul 23 – 30 aprilie, ploile de scurtă durată se vor semnala sporadic, în aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe arii mai extinse în 24 – 25 aprilie, 27 şi 29 aprilie. După data de 30 aprilie, şansele de ploaie vor diminua treptat.

VREMEA DE 1 MAI LA MUNTE

În primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12…14 grade şi minime ce vor urca de o valoare mediată de 2…3 grade până spre 5…6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 şi 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, în medie.

Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în jurul datelor de 24, 26 şi 28 aprilie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button