Cum va fi vremea de 1 Decembrie? ANM a transmis prognoza pentru următoarele 2 săptămâni

21 nov. 2022
841 afișări
Cum va fi vremea de 1 Decembrie? ANM a transmis prognoza pentru următoarele 2 săptămâni
Cum va fi vremea de 1 Decembrie? ANM a transmis prognoza pentru următoarele 2 săptămâni. Imagine simbol: Pexels

Iarna se apropie cu pași repezi, iar temperaturile vor scădea la sfârșitul acestei luni. Meteorologii ne spun cum va fi vremea de 1 Decembrie. ANM a transmis prognoza pentru următoarele două săptămâni.

ANM spune cum va fi vremea de 1 Decembrie

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 21 noiembrie – 4 decembrie 2022, pe regiuni.

Banat

În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Mai apoi, la data de 23 noiembrie se va ajunge la o vreme caldă, când la nivelul regiunii meteorologii estimează maxime de
13 – 14 grade Celsius. În intervalul 24 – 30 noiembrie media temperaturilor maxime se va încadra între 8 și 10 grade Celsius, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 6 grade Celsius. Temperaturile din timpul nopții vor avea variații semnificative în primele zile: la data de 22 noiembrie se va înregistra o medie a acestora de 0-1 grad, iar la data de 23 noiembrie va fi de 6-7 grade, iar în restul intervalului va fi de 1-2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie, anunță ANM.

Crișana

În prima zi a intervalului se înregistrează valori termice ridicate (8 grade), iar apoi se va ajunge la o vreme caldă pentru această dată la data de 23 noiembrie, când se estimează maxime de 13-14 grade Celsius. La data de 24 noiembrie se va reveni la o medie a temperaturilor maxime în medie de 8-9 grade Celsius, iar cu mici variații, aceste temperaturi din timpul zilei se vor menține până spre finalul lunii noiembrie. La începutul lunii decembrie, meteorologii estimează o scădere ușoară și treptată până la o medie de 4-5 grade Celsius. Valorile termice din timpul nopții vor avea variații semnificative în primele zile: în prima noapte temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade Celsius, în 23 noiembrie va fi de 5-6 grade, apoi tendința va fi de scădere treptată și se va reveni la valori în jur de 0 grade după 28 noiembrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

Transilvania

În prima parte a săptămânii tendința va fi de creștere treptată a temperaturilor din timpul zilei, de la o medie de 6 grade Celsius în prima zi, până la 11-12 grade Celsius în ziua de 23 noiembrie. După această
zi caldă, vremea se va răci, iar a finalul lunii noiembrie meteorologii estimează maxime în medie de 6-7
grade Celsius, iar la începutul lunii decembrie de 3-4 grade. Temperaturile minime vor avea variații în
primele zile din interval: medii ce vor crește de la -1 grad în prima noapte, până spre 3-4 grade Celsius în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2 și 0 grade.

Până la data de 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Posibil să apară ploi și la începutul lunii decembrie (probabilitate în creștere).

Prognoza pentru 2 săptămâni

Maramureș

În prima parte a săptămânii tendința va fi de creștere treptată a temperaturilor din timpul zilei, de la o medie de 6 grade Celsius în prima zi, până la 11-12 grade la data de 23 noiembrie. Pentru perioada 24 –
30 noiembrie se estimează temperaturi maxime de 7-8 grade Celsius, iar la începutul lunii decembrie,
tendința valorilor termice din timpul zilei va fi de scădere ușoară până la o medie de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în medie de 0 și 1 grad în prima noapte și de 3-4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După data de 26 noiembrie se estimează minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2 și 0 grade, valorile cele mai scăzute fiind la începutul lunii decembrie.

Până la data de 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

Moldova

De la o vreme mai rece decât în mod normal în prima zi a intervalului, când media temperaturilor maxime va fi de 2-3 grade Celsius, se va ajunge la temperaturi peste mediile multianuale în jurul a 10 grade Celsius în zilele de 23 și 24 noiembrie. Mai apoi, vremea se va răci treptat, iar la finalul lunii noiembrie temperaturile din timpul zilei vor fi în medie de 4-5 grade Celsius, iar la început de decembrie în jurul a 2 grade Celsius. Valorile din timpul nopții vor oscila între -2 și 4 grade în prima săptămână, iar în a doua săptămână se estimează temperaturi negative, la o medie de -2 grade.

La nivelul acestei regiuni vor mai fi intervale în care se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată la data de 24 și 25 noiembrie și în jurul datei de 28 noiembrie.

Dobrogea

Până în 25 noiembrie, chiar dacă vor fi variații în regimul termic diurn și nocturn, în general vremea se va menține caldă pentru această perioadă din calendar, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 12-17 grade Celsius și minime între 6-10 grade Celsius. Pentru sfârșitul lunii noiembrie se estimează temperaturi maxime de 8-10 grade, iar la începutul lunii decembrie se estimează 6 grade Celsius. Totodată, și temperaturile minime vor scădea ușor, astfel că iarna calendaristică va debuta cu minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de 2 grade.

Pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză probabilitate de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată.

Se răcește vremea la începutul lunii decembrie

Muntenia

Până la data de 25 noiembrie temperaturile se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, cu maxime la nivelul regiunii în general între 10 și 15 grade Celsius și minime ce vor varia
între 3 și 6 grade Celsius. Ulterior, temperatura va scădea treptat, astfel că, în ultimele zile al lunii noiembrie, media maximelor va fi de 7-8 grade Celsius, iar la începutul lunii decembrie media va fi de 4-5 grade. Temperaturile minime estimate pentru această perioadă se vor menține ușor pozitive, la o
medie regională de 0-2 grade Celsius.

Până la data de 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie (probabilitate în creștere).

Oltenia

Până la data de 25 noiembrie temperaturile din timpul zilei se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, cu o medie a acestora cuprinsă între 10-14 grade Celsius. Totodată, și în
timpul nopții vor fi minime de 4-5 grade, cu excepția dimineții de 22 noiembrie când se pot înregistra temperaturi mai scăzute. La finalul lunii noiembrie și la începutul lunii decembrie sunt estimate temperaturi maxime în medie de 6-8 grade Celsius și minime de 0-2 grade.

Probabilitatea de a avea precipitații va fi mai ridicată în 23 și 24 noiembrie, în jurul datei de 28 noiembrie, dar și la începutul lunii decembrie.

La munte

De la temperaturi din timpul zilei în medie de 0 grade Celsius în prima zi a intervalului, se va încălzi ușor până la 5-6 grade Celsius la data de 23 noiembrie, iar apoi se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade Celsius. Temperaturile din timpul nopții vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5 și -4 grade.

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Cookies