Cum va fi vremea astăzi. În București se anunță ploi slabe, iar în țară ninge

16 dec. 2021
186 Afișari
Cum va fi vremea astăzi. În București se anunță ploi slabe, iar în țară ninge
Cum va fi vremea astăzi. În București se anunță ploi slabe, iar în țară ninge. Sursă foto: Unsplash.

Prognoza meteo pentru ziua de joi, 16 decembrie 2021. Meteorologii anunță că vremea se menține rece, cu ninsori și un cod galben în Dobrogea.

Cum va fi vremea astăzi. În București se anunță ploi slabe, iar în țară ninge. Județele Constanța și Tulcea sunt sub o avertizare de Cod Galben de ninsoare și vânt puternic până joi, la ora 14:00, conform Administrația Națională de Meteorologie.

Cum va fi vremea astăzi

Vremea din țară se menține mai mult închisă, iar temporar vor apărea ploi, local, în partea de sud-est și pe porțiuni mai restrânse în zona de nord și centrul României. Precipitațiile vor fi mixte, dar predomină cele sub formă de ninsoare, mai ales la munte.

Te-ar mai putea interesa și: ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic. Care e situația în București și harta zonelor afectate

Vântul va sufla slab până la moderat. Intensificări ale vântului vor fi regiunea de sud-est și la munte. Valorile maxime care se vor înregistra la orele amiezii se vor încadra între 1 și 7 grade Celsius. Meteorologii spun că cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Oltenia, acolo unde cerul se va menține variabil pe timpul zilei. Temperaturile minime din țară se vor încadra între -2 și 4 grade Celsius, potrivit ANM.

Vremea la munte va fi în general închisă și vor apărea precipitații sub formă de ninsoare. Ninsoarea va apărea în mod izolat pe timpul zilei. Vor exista intensificări ale vântului. Viteze mai mari se vor înregistra noaptea în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură – la altitudini mai mari rafalele de vânt vor depăși 85 – 95 de kilometri pe oră. De asemenea, ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile nu vor varia semnificativ față de ziua de miercuri.

În București se anunță ploi slabe

Cerul din Capitală va avea înnorări, iar la amiază vor apărea condiții pentru precipitații slabe. Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va încadra între 5 și 6 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 0 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și: Bucureștiul, depășit de Timișoara. Un tramvai nou a intrat în circulație de marți. Cât mai are de așteptat Capitala?

Vineri, în București, temperatura maximă se va încadra între 6 și 7 grade Celsius, iar cea minimă între -3 și -1 grad Celsius. În weekend vremea pare să se răcească.

Cookies