Cum va fi vremea ASTĂZI, 27 ianuarie. ANM a emis cod galben de fenomene periculoase

27 ian. 2022
277 Afișari
Cum va fi vremea ASTĂZI, 27 ianuarie. ANM a emis cod galben de fenomene periculoase
Cum va fi vremea ASTĂZI, 27 ianuarie. ANM a emis cod galben de fenomene periculoase

Meteorologii transmit că vremea continuă să se încălzească, mai ales în sudul și sud-estul țării, iar în restul regiunilor valorile termice vor fi asemănătoare cu cele de miercuri. ANM a emis și două atenționări nowcasting de tip cod galben.

Cum va fi vremea ASTĂZI, 27 ianuarie

În vest, centru, nord și nord-est înnorările vor persista, iar precipitațiile slabe se vor semnala pe arii restrânse, temporar. Precipitațiile slabe vor fi sub formă de ninsoare, mai puțin în nordul Moldovei, unde sunt șanse să apară și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie.

Se va depune poleiul, izolat. Cerul se menține variabil în restul teritoriului, iar șansele de apariție a precipitațiilor sunt reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, iar valorile maxime vor oscila între -2 și 9 grade Celsius. Temperaturile minime din țară vor oscila între -7 și 0 grade Celsius, potrivit ANM.

Vremea în Capitală

Temperaturile din București continuă să crească ușor. Dimineața dârdâim la temperaturile de -4 și -2 grade Celsius, chiar mai puțin în zonele preorășenești. La orele amiezii, se vor înregistra temperaturi de 7-8 grade Celsius.

Cerul se menține în general senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Sunt șanse să apară condiții de ceață dimineața.

Vremea la munte

Și la munte temperaturile vor crește ușor față de ziua de ieri. Cu toate acestea, cerul va fi mai mult noros, iar temporar va ninge în majoritatea locurilor. Vântul se va înteți treptat, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali şi a Carpaților de Curbură, unde rafalele vor înregistra 70 – 80 kilometri pe oră. Rafalele vor viscoli ninsoarea şi vor spulbera zăpada.

 • Ceahlău: -9 grade Celsius;
 • Păltiniș: -3 grade Celsius;
 • Poiana Brașov: -3 grade Celsius;
 • Predeal: -3 grade Celsius;
 • Rânca: -3 grade Celsius;
 • Semenic: -5 grade Celsius;
 • Sinaia: -3 grade Celsius;
 • Stâna de Vale: -2 grade Celsius;
 • Straja: -2 grade Celsius.

ANM a emis cod galben de fenomene periculoase

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări nowcasting de tip Cod Galben, astfel:

 • joi, 27 ianuarie 2022, în intervalul orar 6:25 – 09:00, în județul Arad (zona joasă), se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.
 • joi, 27 ianuarie 2022, în intervalul 06:40 – 09:00, în județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 de metri; județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 de metri; județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 de metri. Se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90 – 100 de kilometri pe oră, zăpada va fi spulberată.
Cookies