Cum va fi viața în București după 15 mai: Analizăm redeschiderea parcurilor

de:
24 apr. 2020
0 Afișari
Cum va fi viața în București după 15 mai: Analizăm redeschiderea parcurilor

„După 15 mai, în ceea ce privește transportul în comun vom avea o revenire treptată și sunt întru totul de acord și țin să menționez proiectul lansat de președintele Pro România, domnul Victor Ponta, cel care prevede ca statul să distribuie măști către populație, asta pentru că este simplu să spui: toată lumea trebuie să poarte mască, dar este mai greu cu procurarea. De unde să iei? Pentru unii este o problemă suma foarte mare, pentru alții este o problemă să le achiziționeze, de unde le iau efectiv.

În ceea ce privește instituțiile de cultură, nu putem redeschide după 15 mai. Va fi foarte periculos să avem 200 de persoane într-o sală. Vă dați seama, cât timp virusul nu a fost încă oprit, pandemia este în extindere, nu avem un tratament clar. Riscăm să compromitem tot ceea ce am făcut în ultima lună.

Parcurile, aici este o discuție, în special am preluat plângerile cetățenilor, care ne spun că sunt frustrați pentru că nu pot veni în parc. Dacă toată lumea ar înțelege, ar purta mască, ar limita contactul cu ceilalți, poate ar trebui să luăm în calcul redeschiderea parcurilor, ar fi o soluție. Facem analize în această perioadă și cred că ar trebui să redeschidem parcurile, în special parcurile mari, unde ar fi mai mic pericolul să se întâlnească multe persoane în același loc. Teoretic, dacă fiecare ar fi responsabil și ar respecta distanță de 2-3 metri față de ceilalți cetățeni și nu merg în zona băncuțelor să joace table rummy etc sau în zona locurilor de joacă, unde ar sta 30-40 de mame care își supraveghează copilașii. Analizăm în această perioadă redeschiderea parcurilor.”, a spus Gabriela Firea.

Cookies