Cum va fi reconfigurat centrul Capitalei. Ce proiecte are PMB

de:
21 sept. 2016
1 Afișari
Cum va fi reconfigurat centrul Capitalei. Ce proiecte are PMB

Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al Capitalei, costurile acestora fiind supuse votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, miercuri, potrivit romaniatv.net.

Primăria Capitalei vrea să readucă zona Uranus – Rahova – Piața de Flori în centrul de interes al Capitalei. Zona Uranus a fost un cartier rezidenţial care a devenit o zonă reziduală în urma demolărilor masive din anii 80, iar Calea Rahovei care reprezenta una dintre cele mai vechi şi mai dinamice artere comerciale din capitală, a fost izolată în urma însă construcţiilor şi schimbărilor realizate în perioada regimului comunist.

Municipalitatea intenționează să reabiliteze întreaga zonă din punct de vedere funcțional, economic, social și cultural.

CITEŞTE ŞI Proiectul care schimbă total centrul Bucureștiului, APROBAT. Cum va arăta GALERIE FOTO

Unul din proiecte propune accentuarea caracterului de Piață de Flori, construirea unui parcaj subteran la Piața Rahova cu 130 de locuri pentru autoturisme şi 12 locuri pentru motociclete, dar și amenajarea unui traseu pietonal.

Investiţia se ridică la suma de 23,69 milioane lei cu TVA, duarata de realizare fiind de 18 luni de la momentul ordinului de începere a lucrărilor.

Sub Piața Rahova și parțial sub Piața de Flori va fi construită o parcare subterană cu 142 de locuri. Accesul în parcare se va face de pe Bulevardul George Coșbuc, iar ieșirea în Calea Rahovei.

În cazul Pieței de Flori „pe lângă funcţiunea de comerţ de flori, se propun funcţiuni de alimentaţie publică şi funcţiuni de servicii cu articole conexe.

Zona Uranus – Piața de Flori a fost inclusă și în proiectul privind amenajarea unui traseu pietonal prin centrul Capitalei. Astfel, bucureştenii şi turiştii vor putea admira oraşul la pas pe traseul Piaţa Romană – strada Mendeleev – Piaţa Revoluţiei – strada Academiei – Centrul vechi – Unirii – Biserica Antim – strada George Georgescu – Calea Rahovei – Piaţa de Flori şi înapoi pe Uranus – Palatul Parlamentului – strada Ion Brezoianu – Calea Victoriei – strada Biserica Amzei – Piaţa Romană.

Investiţia pentru modernizarea Pieţei de Flori este estimată de autorităţi la 17,32 milioane lei cu TVA, durata de realizare fiind 12 luni.

O schimbare importantă va avea loc şi în zona Unirii. Aici, Primăria Capitalei urmează să reconstruiască Podul Calicilor, care a fost demolat în anii ’40. Acesta va traversa râul Dâmboviţa, fiind situat în prelungirea străzilor Sfinţii Apostoli pe malul drept şi str. Şelari pe malul stâng şi va fi utilizat exclusiv pentru traficul pietonal şi de biciclişti.

În zonă ar urma să fie construită şi o parcare subterană dispusă pe trei niveluri, cu o capacitate totală de 298 locuri.

Proiectul este estimat de autorităţi la suma de 103,58 milioane lei şi ar urma să fie realizat în termen de 35 luni.

Tot în zona Unirii, municipalitatea va amenaja spații verzi și de loisir în zona Bisericii Domniţa Bălaşa și în spatele Palatului de Justiție. Mai exact, acolo va fi amenajat un parc, cu spaţiu verde, arbori şi alei pentru promenadă, dar şi trotuare largi pentru plimbări cu bicicleta.

Străzile și racordurile dintre ele în zona parcului Sf. Apostoli vor fi configurate astfel încât să fie asigurat accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii în spaţiile publice. De asemenea, traversările şi trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu covoare tactile pentru nevăzători şi deficienţi de vedere prin inserţii metalice în pavajul de granit. Intersecţiile din zonă vor avea semaforizare suplimentară pentru biciclişti.

Costurile proiectului sunt estimate la 142 milioane lei cu TVA, durata de realizare a investiţiei fiind de 44 luni.

Cookies