Cum va deveni Oana Pellea nașa Reginei Angliei

02 sept. 2022
2806 afișări
Cum va deveni Oana Pellea nașa Reginei Angliei
Cum va deveni Oana Pellea nașa Reginei Angliei | foto: Adrian Teleșpan și Oana Pellea; sursa: arhivă personală

Săptămâna trecută, sub un Cer pe care norii scăldau Soarele întru mirarea Creației pe crâmpeie albastre ce picurau strict senin, am avut bucuria de a spăla împreună cu doamna Oana Pellea 71 de geamuri de cristal bizotat în vederea întocmirii unei debarale care să arate ca o operă de artă și așa și arată. 24 de geamuri le-am spălat inutil, în sensul că ochii noștri n-au văzut că ele nu se potriveau pe ușile debaralei, dar nu ne-a părut rău, pentru că în timpul acestui lavaj geamic inutil s-a legat o discuție care nu este doar o premoniție colectivă a celor doi spălători, doamna și cu mine, ci este și un fapt.

În fine, pe scurt, distinsa și cu mine am ajuns cu discuția la incompatibilitatea dintre Meghan Markle și Prințul Harry, incompatibilitate care pare să înmugurească întru dezvăluirea în fața întregii lumi. Eu nu știam că ei nu se mai înțeleg, dar, de cum am aflat acest lucru, mie mi s-a dezvăluit viitorul. Mi s-a așternut în fața ochilor precum un cearșaf curat pe care îl pui pe un pat în care urmează să faci dragoste prima dată, dar nu știi cu cine.

În momentul în care am aflat că relație scârțâie, mintea mea a înțeles direct planul lui Dumnezeu, că v-am zis că navighez pe iluminare ca orice cârtiță pe sub pământ. Planul e acesta: Meghan și Harry se despart. Harry, tulburat, vine în România. La Lidl-ul din Zărnești dă nas în nas cu mine. Ochii ni se întâlnesc și ei. Ne îndrăgostim pe loc, eu cu mâna pe o cutie de pateu cu piper, el în timp ce apuca un iaurt care să-i îmbogățească flora intestinală. Decidem să zburăm pe loc în UK și să ne căsătorim. Nașa din partea lui Harry va fi Dame Maggie Smith, nașa din partea mea va fi Oana Pellea. Ne căsătorim a două zi. La trei secunde după ce spunem DA, avionul în care se află Regina Elisabeta, Prințul Charles și Prințul William dispare și nu mai e găsit niciodată. Pentru că nu e o poveste tristă, nu pot spune că s-a prăbușit. Harry devine rege. Eu regină. Doamne Pellea nașa reginei. Punct.

 Dar drama lui Harry nu se termină aici, pentru că eu o văd pe Penelope Cruz într-unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în ultima vreme, că aici voiam să ajung, de fapt. Din postura mea de Regina Angliei, o cer pe Penelope de soție, ba nu, îi poruncesc Penelopei Cruz să îl omoare pe Harry și apoi să se căsătorească cu mine, după care vom sta amândoi nedumeriți pe tron, nemaiștiind care dintre noi e Regina. Maggie Smith și Oana Pellea își dau ochii peste cap și pleacă spre orizonturi pe care nu le conține povestea aceasta.

Deci, dragii mei oameni, iubiții mei frați, scumpoșenii minunate ce sunteți, rezultate dezastruoase ale unor parentinguri defectuoase și ale unor relații pline de bagaje emoționale, splendide mizerii mântuitoare în formare sau deja existente, fiți atenți. În calitate de Regina Angliei vă recomand cu toată căldura inimii mele regale filmul Competencia Oficial pe HBO Max.

 E ceva vreme de când nu am mai râs atât de mult la un film. De asta vi-l și recomand, pentru că toți avem nevoie să mai râdem. Mult. Nici măcar nu vă voi spune despre ce e vorba în film, ca să vă bucurați cum m-am bucurat și eu. Ideea e că toți suntem duși cu pluta grav, iar singurul lucru care te face să fii dus cu pluta complet e să nu recunoști că ești dus cu pluta.

Filmul acesta e ca un spital de nebuni deosebit de estetic în care Penelope Cruz, Oscar Martinez și Antonio Banderas își transformă crizele personale și planurile personale în opere de artă. Sunt cadre în care nu știi la cine să te uiți, la care dintre ei, adică, pentru că fac fețe, fețe. Am înțeles de la nașa mea că s-a râs foarte mult la filmări și mi se pare firesc, pentru că sunt foarte multe momente în care cei trei actori nu doar joacă, ci se joacă. Și se bucură. Ca niște copii.

Asta vă doresc și dumneavoastră. Să nu uitați să vă jucați din când în când, ca niște copii ai Universului ce suntem. Revin un pic la film, scenariul e o măiestrie. Povestea, pur și simplu, se strecoară în tine ca un șarpe care te încolăcește pe interior și nu te strânge, ci te expandează. Te face să uiți, pentru cel puțin două ore, de mizeriile tale și să te bucuri de mizeriile altora. Atât. Vă pupi pu. Doamne ajută și Doamne ferește, Competencia Oficial mergi de privește! Adishu Mogadishu. Și sorry Harry! Trăiască Nașa!

Nota B365.ro. Trăiască și Adrain, prințul inimilor noastre🤴😍. Punem aici alte motive de îndrăgit (și râs) furnizate de Alteța Sa:

Cookies