Cum va arăta metroul din Cluj-Napoca. ANIMAȚIE VIDEO

23 nov. 2021
138 Afișari
Cum va arăta metroul din Cluj-Napoca. ANIMAȚIE VIDEO
Cum va arăta metroul din Cluj-Napoca. ANIMAȚIE VIDEO

Consiliul local a aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou din Cluj-Napoca (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici). Metroul va avea o lungime de 21,03 km, va dispune de 19 stații și va fi gata în 2030, scrie primarul din Cluj-Napoca Emil Boc.

Emil Boc a publicat o animație video a viitorului metrou care va fi construit în Cluj-Napoca, al doilea oraș după București care ar beneficia de acest mijloc de transport.

„Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești – Piața Unirii – Piața Mărăști – Muncii / Europa Unită – Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații.

Investiția totală: 2.052.196.984 EURO. Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, Alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs.

În imaginile de mai jos puteți vizualiza o simulare video a câtorva stații ale viitorului metrou clujean.
Proiectul de hotărâre și documentația tehnică pot fi consultate aici: https://primariaclujnapoca.ro/…/proiect-de-hotarare-1…/”, a scris Emil Boc pe Facebook.

 

Cookies