Cum va arăta turnul de pe Bd. Uranus: va include fațada monumentului cinema Feroviar FOTOGALERIE

de:
26 nov. 2012
2 Afișari
Cum va arăta turnul de pe Bd. Uranus: va include fațada monumentului cinema Feroviar FOTOGALERIE

Turnul de 15 etaje, ca și clădirea adiacentă cu șase etaje, se va ridica pe terenul concesionat de Primăria Municipiului București, concesionare acordată pe 49 de ani, contra sumei de 94.454 euro pe an. 

Cu toate că în certificatul de urbanism ataşat documentaţiei proiectuluii de concesionare a terenului, beneficiarul este Rene Cuerten, reprezentantul a două firme, Cee Property Invest şi Dual Construct Invest, dezvoltatorul care va ridica cele două clădiri sub denumirea de The Mark este S IMMO AG. 

La începutul lunii mai, SC Colliers International anunţa că S IMMO AG va construi un ansamblu de birouri cu inaltimea maxima de 15 etaje, la intersectia Caii Grivitei cu str. Buzesti. Noul proiect de birouri, o investitie estimata la 66 de milioane de euro, se va numi The Mark si va cuprinde doua cladiri, una cu 15 si una cu 6 etaje, care vor totaliza o o suprafata de 28.000 mp. Companiile de consultanta imobiliara Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului. 

Din randările publicate deja pentru The Mark este vizibil faptul că fațada cinematografului Feroviar, pe locul căruia se va ridica complexul, ar urma să fie reconstruită chiar pe colț, între Bd. Uranus și Calea Griviței, dar sub o cortină de sticlă.

Arhitectul proiectului este compania Chapman Taylor, care s-a ocupat si de mallurile Sun Plaza si Baneasa Shopping City, precum si de cladirile de birouri din Bucharest Business Park si Floreasca 169A.

Potrivit randărilor prezentate de investitor, turnul va fi construit chiar pe locul fostului cinematograf Feroviar, clădire cu statut de monument istoric, declasat însă în octombrie 2010, pentru a putea fi demolat în scopul construirii bulevardului Uranus. Avizul de urbanism pentru noua construcţie a fost acordat însă în februarie 2010, deci cu opt luni înainte ca monumentul să fie declasat.

„În urbanism este permis. Am  voie să dau un aviz de urbanism înainte de declasarea unui monument istoric. În plus, clădirea va construită lângă spaţiul ocupat înainte de cinematograful Feroviar”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu. 

Concurs de arhitectură

S IMMO AG, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu a lansat, în urmă cu două săptămâni, un concurs pentru studenți ce are drept subiect amenajarea piațetei din interiorul ansamblului The Mark

Autorii proiectului susțin că The Mark va deveni un adevărat simbol pentru viitorul Bucureștiului: „Încă de la începutul proiectului, The Mark a fost gândit pentru a oferi condiții de mediu excelente, atât din punct de vedere al durabilității construcției, cât și din punct de vedere al contextului istoric și urban. The Mark va reprezenta o nouă clădire simbolică pentru București, care va reconstitui istoria locului într-un design nou, inovativ, adaptat la modul actual de viață urbană” – declara Friedrich Wachernig, membru al Consiliului de Administrație al S IMMO AG.

Cei zece studenți care vor câștiga concursul vor primi o sumă de bani ce nu este însă menționată încă și vor participa la un atelier, la începutul lui 2013, unde vor avea posibilitate să continue studiile alături de experți și arhitecți ai S IMMO AG. 

Cookies