Cum va arăta Bucureştiul în 2035: dezvoltarea pe Bd.Forturilor FOTOGALERIE

de:
19 mai 2011
0 Afișari
Cum va arăta Bucureştiul în 2035: dezvoltarea pe Bd.Forturilor FOTOGALERIE

Dacă până acum oraşul s-a dezvoltat în mare parte în mod natural către zona de Nord, a venit momentul ca şi zona de Sud a oraşului să fie avută în vedere pentru dezvoltare, de data aceasta de către urbanişti, pentru echilibrare. Proiectele includ dezvoltarea portului 1 Decembrie, la Canalul Dunăre-Bucureşti, şi a aeroportului de la Adunaţii Copăceni.

Echipa de Planificare Strategcă şi Reglementări Urbane a gândit o strategie de dezvoltare în zona de Sud a Capitalei, delimitată de autostrăzile A1, A2 şi Râul Argeş. Astfel, va fi dezvoltat un Bulevard al Forturilor, pe linia unde se aflau odată forturile cetăţii Bucureştiului, care se va intersecta cu principalele căi sudice de acces în oraş: A1, A2 şi şoseaua Giurgiului, intersecţiile urmând a fi tratate monumental, ca „porţi de acces” în oraş.

Poarta de acces din Vest ar urma să beneficieze de pe urma reabilitării Fortului Chiajna, pe şoseaua Giurgiului se vor dezvolta clădiri de birouri şi parcuri industriale, în timp ce la Poarta de Est a oraşului ar urma să se afle o zonă de activităţi. Se are în vedere construirea unui velodrom, a unor ateliere artistice, a unor spaţii expoziţionale.

Strategia, gândită de un grup de urbanişti şi arhitecţi, a fost postată pe siteul csb2035.ro, dedicat Conceptului Strategic pentru Bucureşti 2035, unde toţi doritorii pot supune atenţiei autorităţilor proiecte.

Cookies