ARHIVA B365

Cum va arăta turnul de birouri ce va fi construit pe terenul Porsche Aviaţiei

Omul de afaceri Ioannis Papalekas, care în ultimul an a cumpărat proiectele City Mall şi Tower Center din Bucureşti, aflate în fa­liment şi, respectiv, în insolvenţă, a achiziţionat, în toamna anului trecut, terenul pe care se află showroom-ul auto Porsche Aviaţiei, de lângă pasajul Pipera.

Porsche deţine un teren de circa 5.000 mp la intersecţia dintre şoseaua Pipera şi străzile Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, estimat la aproximativ 4 milioane de euro.

Lângă terenul Porsche omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, partener cu Papalekas în mai multe proiecte, deţine un alt lot ce ar putea fi utilizat la dezvoltarea pro­iectului de birouri gândit de omul de afaceri elen.

Din imaginile postate de utilizatorul „Blacklord” pe forumul de infrastructură skyscrapercity.com, imobilul va avea 18 etaje şi va depăşi în înălţime proiectele vecine Oracle Tower şi Floreasca Business Park, dar va fi la jumătate faţă de turnul Sky Tower, aflat în aceeaşi zonă, care are 36 de etaje şi un etaj tehnic.

Turnul de birouri ce se va construi pe terenul Porsche Aviaţiei va avea forma unei prisme triunghiulare, iar înspre pasajul Pipera clădirea de birouri se va continua cu o galerie comercială construită într-o structură uşoară, dat fiind faptul că pe sub acea zonă se află galeriile de metrou, potrivit ZF. Unul dintre chiriaşii vehiculaţi în viitoarea galerie comercială este reţeaua de supermarketuri Mega Image.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button