ESENTIAL

Simulare 3D: Cum va arăta pasajul subteran de la Piaţa Romană VIDEO

Municipalitatea va demara lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Romană în 2-3 luni, spun reprezentanţii instituţiei. Șoferii pot sta fără grijă. Circulaţia nu va fi oprită în zonă. Se va lucra pe tronsoane, astfel încât traficul rutier în zonă să fie afectat doar parţial.

Pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană va avea o suprafaţă de 5.140 metri pătraţi. Noua lucrare va înlocui practic trecerile pentru pietoni din intersecţie pentru a fluidiza traficul din zonă. Astfel, după finalizarea pasajului traversarea intersecţiilor de la Piaţa Romană de către pietoni se va face exclusiv prin tunel. Pasajul, care va fi realizat după modelul celui de la Universitate, va fi prevăzut cu câte 2 ieşiri/intrări cu scări şi lifturi pentru fiecare intersecţie. Bucureştenii vor avea din pasaj acces la metrou şi la staţiile RATB de la suprafaţă.

Pasaj cu spaţiu de spectacole şi cafenea

Rezolvarea problemelor din trafic nu va fi însă singura utilitate a pasajului. Conform studiului de fezabilitate, în pasaj va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, unde ocazional vor fi organizate spectacole de teatru experimental, expoziţii, stand-up comedy, muzică folk, proiecţii de filme sau diverse evenimente. În restul timpului, spaţiul va fi utilizat pentru circulaţia pietonilor. Tot în pasaj este prevăzută şi o cafenea/bar de noapte. Un alt spaţiu multifuncţional va fi amenajat vizavi de cafenea. Acest spaţiu ar funcţiona ca loc pentru spectatori cu scaune şi gradene, atunci când sunt organizate spectacole şi evenimente, şi ca terasă pentru cafenea în perioadele când nu au loc evenimente speciale.

Urmează un pasaj rutier pe sub Piaţa Romană

Primăria Capitalei vrea să construiască în Piaţa Romană un pasaj rutier subteran care să facă legătura între Calea Dorobanţilor şi Calea Victoriei. Intrarea în pasaj se va face de pe Bulevardul Dacia, la intersecţia cu Calea Dorobanţilor. Şoferii vor ieşi din pasaj tot pe Bulevardul Dacia de partea cealaltă a Pieţei Romane.

“Pasajul va avea în jur de 600 de metri. Va avea cel puţin o bandă pe sens şi una de siguranţă, dar ne dorim să fie şi mai lat”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanţi ai Primăriei Capitalei.

Acest pasaj rutier a fost inclus în studiul de fezabilitate pentru pasajul pietonal din Piaţa Romană. Iar dacă lucrările la pasajul pietonal sunt programate să înceapă în acest an, în cazul celui rutier şoferii mai au de aşteptat. Lucrarea nu a fost inclusă în bugetul pe acest an şi nu are deocamdată un proiect oficial şi nici un cost estimat. Reprezentanţii Primăriei susţin totuşi că el va fi realizat în anii următori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button