Cum va arăta Parcul Lacul Morii? Știm clar că va fi liniar. 11 echipe de arhitecți s-au înscris în concursul pentru amenajarea suprafeței de 16,6 hectare

24 oct. 2022
5901 Afișari
Cum va arăta Parcul Lacul Morii? Știm clar că va fi liniar. 11 echipe de arhitecți s-au înscris în concursul pentru amenajarea suprafeței de 16,6 hectare
Cum va arăta Parcul Lacul Morii? Știm clar că va fi liniar. 11 echipe de arhitecți s-au înscris în concursul pentru amenajarea suprafeței de 16,6 hectare. Sursa imagine: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Sectorul 6 va avea un nou parc: Parcul Lacul Morii. Amenajarea parcului liniar, cu o suprafață de 16,6 hectare reprezintă un adevărat interes pentru specialiști. 11 echipe de arhitecți s-au înscris cu proiecte în concursul de soluții, anunță Primăria Sectorului 6.

Parcul Lacul Morii va fi unul liniar

Concursul internațional de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii a fost lansat în august și finalizat pe 21 octombrie. 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști au intrat în concursul de soluții pentru amenajare.

Proiectele urmează să fie analizate și jurizate de către o comisie tehnică a Ordinului Arhitecților din România (OAR), iar la sfârșitul lunii octombrie va fi anunțat proiectul câștigător, care va fi apoi implementat de către Primăria Sectorului 6.

Vara aceasta, primarul Ciprian Ciucu anunța apariția unui nou parc în Sectorul 6: Parcul Lacul Morii. Acesta va fi unul liniar, cu o suprafață de 16,6 hectare.

Parcul Lacul Morii „pornește din zona barajului Ciurel și a Parcului Crângași, continuă spre zona de nord, include insula și ajunge până la Chiajna”, anunță PS6. Va fi o oază cu verdeață, va avea zone de recreere, terenuri de sport, spații moderne pentru evenimente culturale. Totodată, aici se vor putea practica și sporturi nautice pe luciul apei.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Ciprian Ciucu: Mergem 100% pe mâna experților

Cum va arăta, de fapt, parcul din Sectorul 6? De acest aspect se vor ocupa, exclusiv, specialiștii – arhitecți, urbaniști, peisagiști, sociologi, antropologi. De aceea a fost lansat un concurs internațional de soluții pentru a alege cea mai bună idee de amenajare.

„Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție! Mergem 100% pe mâna experților”, declara în luna august primarul Ciprian Ciucu.

Din august și până în prezent, a urmat o serie de întrebări, de vizite în teren și de predare a proiectelor. OAR a anunțat luni, 24 octombrie, că 11 proiecte au fost depuse în concurs.

Acestea vor fi analizate și verificate de o comisie tehnică în perioada 24-27 octombrie. Jurizarea va avea loc în perioada 28-30 octombrie.

Câștigătorul concursului

Juriul va fi unul independent, internațional, format din arhitecți, peisagiști, urbaniști și biologi din România, Grecia, Portugalia și Germania. Marele câștigător al concursului internațional de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii va fi anunțat luni, 31 octombrie.

„El va fi câștigătorul unui contract de proiectare în valoare de 2.677.700 de lei, fără TVA. Partea de proiectare va dura circa 6 luni, pentru că vorbim de o suprafață mare, de kilometri buni. Apoi avem două opțiuni: să scoatem la licitație lucrarea, pe acea proiectare, sau să facem un contract cadru care să acopere cât mai mult din elementele pe care le conține proiectarea și să-l dăm imediat în execuție. Lucrările vor fi etapizate”, transmite Primarul Sectorului 6.

PS6 anunță că va fi un premiu pentru locul al II-lea de 148.254 de lei și un premiu pentru locul al III-lea de 74.127 de lei, fără TVA.

Detalii despre concurs, juriu și calendar pot fi găsite pe pagina oficială a OAR, AICI.

Cookies