Cum va arăta parcarea park&ride din zona Cora Pantelimon şi când va fi gata GALERIE FOTO

de:
23 mart. 2016
6 Afișari
Cum va arăta parcarea park&ride din zona Cora Pantelimon şi când va fi gata GALERIE FOTO

Proiectul parcării park&ride din zona Cora Pantelimon a fost discutat, miercuri, în Comisia de urbanism de la Primăria Capitalei. 

Potrivit proiectantului, prin construirea parcării la suprafata, numarul locurilor asigurate creste cu 50% fata de varianta in subteran. In plus, soluţia este mult mai ieftina.

Parcarea va fi construita langa Cora Pantelimon si va avea un regim de inaltime parter plus doua etaje si terasa. In total, vor fi amenajate 400 de locuri de parcare pentru autoturisme.

La parterul parcarii va fi amenajat un nod intermodal cu 2 peroane pentru tramvaie, doua pentru autobuze si un Peron pentru maxi- taxi. Peroanele vor avea o latime de 3 metri.

Conform proiectantului, in zona Pantelimon este un deficit de 4000 locuri de parcare.

Membrii Comisiei de urbanism au fost de acord cu proiectul, insa au cerut o varianta mai simplificata a cladirii si o rezolvare a pasarelelor.

Parcarea park&ride de la Cora Pantelimon face parte din proiectul de reabilitare a Șos. Pantelimon și înregistrează întârzieri foarte mari. Lucrările de reabilitare au început în iunie 2013, iar la peste doi ani de atunci proiectul este încă departe de finalizare.

La începutul lunii noiembrie, Direcția de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei au cerut Comisiei de Urbanism cerea un nou proiect pentru parcare de la Cora Pantelimon. Mai exact municipalitatea nu mai dorea să o construiască în subteran, așa cum prevedea proiectul inițial, ci la suprafață, motivul fiind unul financiar.

Cookies