Cum va arăta noua Polivalentă a Capitalei: Constructorii au prezentat machetele. FOTO

de:
07 mai 2014
1 afișări
Cum va arăta noua Polivalentă a Capitalei: Constructorii au prezentat machetele. FOTO

La Primăria Capitalei a avut loc ieri şedinţa de deschidere a ofertelor pentru noua Sală Polivalentă, care va fi ridicată în perimetrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”. Guvernul şi Primăria au alocat construcţiei un buget maxim de 65 de milioane de euro, iar cele două firme licitante au avut variante total diferite: Asocierea Asaldi a avut o ofertă de 64,8 milioane de euro, în timp ce Asocierea SC Strabag a făcut o propunere mult mai ieftină: 54,9 milioane de euro, scrie gsp.ro.

Competiţii care ar urma să fie găzduite în noua sală
Campionatul European de Gimnastică 2017
Campionatul European de Futsal 2018
Centru de presă pentru EURO 2020

Sala Polivalentă de la Lia Manoliu:

Noua arena multifunctionala, cu o capacitate de 12.000 de locuri, va permite organizarea de competitii si campionate nationale si internationale, pentru diferite discipline sportive precum si organizarea de spectacole si concerte de mare anvergura.

„Dorim ca prin construirea Arenei Multifuncionale Bucuresti, intreg Complexul Sportiv „Lia Manoliu” sa devina un factor important, o componenta majora a identitatii orasului nostru. Aveam nevoie de o arena multifunctionala cu o capacitate de 12 mii de locuri. Astazi, prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investitii. Dorim ca la sfarsitul anului 2015 sa va invitam sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant”, a declarat, în decembrie, edilul-șef al Capitalei.

Potrivit premierului, din cele aproximativ 60 de milioane de euro, atât cât este estimată valoarea investiţiei, Guvernul va acorda, în două tranşe anuale, 50 de milioane de euro, restul banilor urmând să fie asiguraţi de Primăria Capitalei, chiar dacă necesarul de fonduri iniţial va fi depăşit.

Anul acesta, Primăria Capitalei a alocat 40 de milioane de lei, din cele 360 necesare construirii complexului. 

Cookies