Cum va arăta Metroul la suprafață în București către viitoarea, în premieră, stație supraterană Tudor Arghezi. Au apărut panourile de la calea de rulare

13 sept. 2022
6485 Afișari
Cum va arăta Metroul la suprafață în București către viitoarea, în premieră, stație supraterană Tudor Arghezi. Au apărut panourile de la calea de rulare

Lucrările de pe Magistrala 2 de metrou Pipera-Berceni, care va fi extinsă cu încă o stație și circa 1,6 km de cale de rulare pentru metrou, sunt în stadiu avansat.

Viitoarea stație supraterană Tudor Arghezi este în prezent în construcție, iar astăzi, primarul de sector a publicat fotografii cu panourile fonoabsorbante, care vor delimita calea de rulare a metroului în zona de suprafață.

”Îmi place mult această schemă de culori, cerul pare să atingă pământul și cred că va oferi celor care vor călători cu metroul pe această zonă, o stare de relaxare binevenită.”, a scris Daniel Băluță, primarul sectorului 4 (foto – ilustrație articol).

Stația supraterană de metrou Tudor Arghezi va deveni funcțională la mijlocul anului 2023, potrivit promisiunii primarului Băluță.

Alte lucrări din Sectorul 4:

Stația de metrou Tudor Arghezi care se construiește pe Șoseaua Berceni este doar începutul unui proiect de mare anvergură, potrivit Metrorex. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean vor să extindă Magistrala 2 de metrou până în județul Ilfov. Proiectul prevede construcția a încă două sau trei stații de metrou în comuna Berceni.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafață de peste 15.000 de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje și va beneficia de șase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran pe sub șosea.

De asemenea, din cele două ieșiri, se va asigura legătura directă cu parcarea de tip Park&Ride de 300 de locuri.

Mai mult, fiind o stație supraterană, proiectul prevede inclusiv o instalație de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiții pe timp de iarnă.

Valoarea investiției va fi de 214 milioane de lei. Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistența tehnică.

 

Cookies