Cum va arăta Hanul lui Manuc la vară: grădină şi restaurant oriental

de:
02 feb. 2011
6 afișări
Cum va arăta Hanul lui Manuc la vară: grădină şi restaurant oriental

Moştenitorul Hanului lui Manuc, Şerban Cantacuzino, are în plan deschiderea grădinii de vară din curtea interioară şi a unui restaurant cu specific oriental până la jumătatea anului, iar ulterior inaugurarea unui butic hotel şi a celebrei crame a hanului. În prezent, doar două cafenele şi un bistro, toate cu vedere spre Splaiul Unirii, funcţionează la parterul clădirii.

Hanul, cunoscut anterior şi sub numele de Hotel Dacia, are 32 de camere, este încălzit şi are apă curentă. Trebuie însă mobilat. „Vom păstra arhitectura şi stilul despre care auzeam din poveştile bunicii mele. Hanul nu a avut o mobilare stas, pentru că aici au stat turci, apoi ofiţeri ruşi, ofiţeri francezi. Erau persoane care locuiau aici şase luni, un an şi îşi decorau camera pe propriul plac. Aduceau mobilierul propriu, iar când plecau îl lăsau aici. Aşa va fi şi acum, camerele vor arăta diferit”, explică Şerban Cantacuzino , citat de zf.ro.

Hanul lui Manuc a fost construit în urmă cu peste 200 de ani, de către negustorul armean Manuc Bei. Clădirea a intrat ulterior în posesia familiei Băicoianu, pentru ca mai apoi, în 1950, să fie naţionalizată. Lui Șerban Cantacuzino i-a fost restituit hanul la începutul lui 2007, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Cookies