CUM VA ARĂTA Fântâna arteziană cu jeturi tip parabole ce va fi inaugurată peste câteva zile

de:
10 apr. 2014
3 Afișari
CUM VA ARĂTA Fântâna arteziană cu jeturi tip parabole ce va fi inaugurată peste câteva zile

Noua fântână arteziană va fi amplasată în apropierea restaurantului Mc Donald’s din zona Brâncoveanu, Sectorul 4. 

„Lucrările de amenajare a fântânii arteziene au început la jumătatea lunii octombrie şi vor fi gata săptămâna viitoare, până de Paşti când o vom şi inaugura. Bucureştenii vor vedea ceva deosebit acolo care va schimba aspectul intersecţiei”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. 

Conform sursei citate, fântâna arteziană este construită în interiorul unui bazin a cărui placare va fi făcută cu plăci vitroceramică, de nuanţă albastră, iar apa va avea 60 cm adâncime. Pentru preluarea apei aruncate din bazin, accidental, de curenţii de aer se va realiza o rigolă de preluare, de jur împrejurul bazinului, acoperită cu grătar de inox, cu conexiune la canalizare. Efectul de apă va fi asigurat de un inel perimetral cu diametrul de 10 metri, se menţionează în specificaţiile tehnice ale fântânii arteziene de pe Bd. Brâncoveanu. 

„Având în vederea amplasarea fântânii într-o zonă predispusă la curenţii de aer, controlul pompelor va fi efectuat prin intermediul convertizoarelor de frecvenţă care vor permite scăderea înălţimii jeturilor în cazul în care programatorul aferent senzorului de vânt va înregistra o intensificare a curenţilor de aer. Convertizoarele de frecvenţă, împreună cu un automat autoprogramabil vor fi folosite şi pentru a realiza un joc de apă pentru creşterea şi descreşterea treptată a înălţimii”, a explicat Adrian Cormoş, directorul executiv al Primăriei Sectorului 4. 

CLICK AICI pentru a vedea detaliile fântânii cu jeturi tip parabolă la rezoluţie maximă. 

Valoarea investiţiei în noua fântână arteziană din zona Brâncoveanu este de 700.000 de lei cu TVA. 

Primarul Piedone a mai inaugurat şi Fântâna „Tudor Arghezi” din Orăşelul Copiilor, în urmă cu aproape un an şi jumătate. Fântâna, situată pe esplanada cu acelaşi nume, se află în mijlocul unei piaţete pavate cu piatră cubică recuperată în urma asfaltării străzilor din Sectorul 4 şi recondiţionată. Are o adâncime de aproximativ 200 de metri și este alimentată de un izvor. Detalii, aici.  

Pentru a proteja noile investiţii, administraţia locală vrea să contracteze şi servicii de întreţinere şi supraveghere a fântânilor arteziene şi bazinelor ornamentale de pe domeniul public, printr-un acord-cadru cu durata de patru ani la valoarea de până la 556.206 lei, conform cererii de oferte din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Data limită de depunere a ofertelor este 24 aprilie 2014, se menţionează în documentaţie. 

Cookies