Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4. Primarul Băluță promite că devine zonă de promenadă

30 iul. 2021
1171 Afișari
Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4. Primarul Băluță promite că devine zonă de promenadă
Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4

Daniel Băluță a dezvăluit pe pagina sa de Facebook cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4. În planul Primăriei Sector 4 există modernizarea acestuia cu bănci, fântâni și spații de relaxare.

Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4. Daniel Băluță susține că zona va deveni una de promenadă, după ce va trece printr-o perioadă de modernizare.

Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4

Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4

Primarul vrea să facă un bulevard să arate precum cele din marile orașe ale Europei, având în plan ca zona Metalurgiei din Sectorul 4 să fie una de care să se mândrească locuitorii din zonă și nu numai. Astfel, pe viitor, pe bulevardul Metalurgiei vor fi amenajate spații verzi de ralaxare, cu băncuțe și fântâni arteziene.

Cum va arăta bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4

Conform proiectului, angajații Totul Verde. S.A. au început deja lucrările la amenajarea arterei din sudul Capitalei.

Daniel Băluță a spus, pe pagina sa de Facebook, că bulevardul nu va beneficia pe viitor de terase, ci doar de spații verzi, unde locuitorii să se relaxeze pe bănci,și de fântâni arteziene.

În zonă va fi amenajat și un parc

Tot în zona bulevardului Metalurgiei va fi amenajat și cel mai mare parc construit vreodată de o administrație publică din București, Parcul Tudor Arghezi.

Noul parc, ce va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, va purta numele lui Tudor Arghezi, deoarece scriitorul a trăit în Sectorul 4, pe strada Mărţişor. Denumirea a fost aleasă în urma unei consultări publice.

Suprafaţa totală a noului parc va fi de 27.627 metri pătraţi, din care peste 10.000 metri pătraţi vor fi spaţii verzi.

În cadrul aceluiaşi proiect va fi construit şi un un Centru Multicultural (Teatru) şi o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Cu o suprafaţă desfăşurată de 2.500 mp, acesta va avea un design futurist. Noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activităţi artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferinţe, integrată într-un centru de afaceri, precum şi o zonă de relaxare şi socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter şi două etaje.

Cookies