Cum te poți testa de COVID-19 acasă. DSP București anunță noile reguli

02 nov. 2021
662 Afișari
Cum te poți testa de COVID-19 acasă. DSP București anunță noile reguli
Cum te poți testa de COVID-19 acasă. DSP București anunță noile reguli

Au fost stabilite noi reguli pentru testarea la domiciliu împotriva coronavirusului. Începând de marți, 2 noiembrie 2021, persoanele care locuiesc în Capitală și care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2, se pot programa pentru testare folosind două metode alternative.

Cum te poți testa de COVID-19 acasă. DSP București anunță noile reguli. Acestea se aplică începând de marți.

Cum te poți testa de COVID-19 acasă

Începând cu data de 2 noiembrie 2021, bucureștenii se pot programa pentru testarea la domiciliu, anunță Direcția de Sănătate Publică București – DSP.

Astfel, pe lângă apelul la numărul unic de urgență 112, persoanele care prezintă simptome specifice infecției cu virusul cu SARS-CoV-2, se pot programa astfel:

  • programare prin call-center, la numărul de telefon pus la dispoziție de DSP: 021/9462,
  • programare online, prin intermediul unui formular, pus la dispoziție de DSP București: AICI.

Recomandăm și: Bilanț COVID-19 București, marți, 2 noiembrie. Record de decese în România

Această decizie a fost luată după ce, în ultima perioadă, pe fondul numărului crescut de infectări covid-19 din Capitală, ambulanța nu mai făcea față solicitărilor de testare la domiciliu.

DSP București anunță noile reguli

Bucureștenii trebuie să țină cont de regula rămasă în vigoare: se pot testa la domiciliu numai persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu coronavirus, potrivit metodologiei stabilite de INSP (Institutul Național de Sănătate Publică).

Testele care se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, cu personal care este special desemnat să le facă (test rapide sau teste PCR), sunt gratuite pentru persoanele care prezintă simptomatologie specifică covid.

Recomandăm și: Unde te poți testa gratuit pentru COVID. În București sunt 12 farmacii | Lista completă

În Capitală, în ultimele săptămâni, multe persoane care prezentau simptome și sunau la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au fost nevoiți să aștepte după ambulană mai multe zile pentru efectuarea unui test la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, în București, s-au înregistrat 1.325 de cazuri noi de coronavirus. Marți, 2 noiembrie 2021, rata de infectare din Capitală, conform DSP București, a înregistrat valoarea de 13,35 la mia de locuitori.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 22.560 de teste RT-PCR (12.191 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.369 la cerere) și 49.671 de teste rapide antigenice.

Cookies