Cum sunt primiţi la şcoală elevii din Sectorul 6. Anunţul Primăriei

de:
02 iun. 2020
0 Afișari
Cum sunt primiţi la şcoală elevii din Sectorul 6. Anunţul Primăriei

Sisteme de termoscanare automate, non-contact și fără înregistrare facială, măști medicinale și soluții dezinfectante profesionale – acestea sunt doar o parte dintre măsurile pe care le-a asigurat Primăria Sectorului 6 pentru revenirea elevilor pe băncile școlilor, informează administraţia locală. 

„Administrația locală asigură, în permanență, tot ceea ce este necesar pentru a le permite elevilor să aibă un parcurs educațional fără sincope, oferind cele mai sigure condiții în sălile de curs. Nu așteptăm ajutorul autorităților centrale, care livrează doar promisiuni. În calitate de primar, voi avea întotdeauna grijă de comunitatea mea, iar un exemplu concret în acest sens îl reprezintă și distribuirea măștilor medicinale, pe care am inițiat-o în Sectorul 6 încă din luna ianuarie”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Peste 250.000 de măști medicinale au fost distribuite de Primăria Sectorului 6 către elevi și cadre didactice, în ultimele trei luni, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului gripal sezonier, apoi, de la anunțarea pandemiei, împotriva noului coronavirus.

Dispozitivele cu gel dezinfectant pentru mâini și cele cu hârtie, instalate în fiecare clasă de curs contribuie, de asemenea, la menținerea igienei personale corespunzătoare. În plus, asigurarea unui sistem „fără atingere” în grupurile sanitare din școli este deja un procedeu uzual pentru elevii din Sectorul 6, implementat încă de anul trecut. La finalul fiecărei zile, sălile de clasă și spațiile comune din școli sunt dezinfectate prin nebulizare, pentru a pregăti o nouă zi de cursuri în condiții de siguranță.

Investițiile din ultimii ani ale Primăriei în infrastructura școlară și în laboratoare moderne de studiu, inclusiv prin predarea lecțiilor cu ajutorul realității virtuale, sunt motive suplimentare pentru care tot mai mulți părinți aleg să își înscrie copiii la școlile din Sectorul 6.

 

Cookies