FIT CITY

Cum sunt combătute efectele coronavirusului, în Sectorul 6. Anunţul primarului Gabriel Mutu

Pieţele Sectorului 6 sunt sigure, a anunţat joi primarul Gabriel Mutu în cadrul unei intervenţii LIVE pe Facebook, precizând că acestea sunt, zilnic, dezinfectate prin nebulizare, la fel cum s-a procedat anterior în cazul unităţilor de învăţământ.

De asemenea, edilul a menţionat de locurile de joacă pentru copii care sunt igienizate şi dezinfectate periodic, însă îi roagă pe părinţi să nu îşi expună micuţii deocamdată şi să ţină cont de recomandările autorităţilor. 

CITEŞTE ŞI Sector 6: Locurile de joacă dezinfectate în 6 etape cu jet de apă sub presiune la 140 grade VIDEO

Pentru prevenirea și diminuarea riscurilor de contaminare cu Coronavirus (COVID-19), primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că au fost sporite măsurile de siguranță a cetățenilor, inclusiv prin efectuarea operațiunilor de dezinfecție a tuturor locurilor de joacă aflate în administrare. Acţiunile de dezinfecţie se realizează în şase etape, cu jet de apă sub presiune, la temperaturi de 140 de grade Celsius, atât pe echipamentele de joacă, cât şi pe suprafețele antitraumă.

Mutu a enumerat o serie de avantaje oferite atât persoanelor fizice, cât şi juridice privind plăţile scadente în această lună, plăţi care au fost amânate pe o perioadă de trei luni, după cum urmează: 

✅ Autorizațiile de funcționare, cât și acordurile și orarul de funcționare se vor prelungi automat până la data de 30 iunie 2020, cu respectarea condițiilor legale în îndeplinirea activităților declarate.

Acest termen prelungit este valabil și pentru depunerea certificatelor fiscale de către persoanele juridice, care au contracte de închiriere cu Administrația Piețelor Sector 6.

✅ Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local, în cunatum de 10%.

Obligațiile fiscale pot fi achitate online, pe platforma www.ghiseul.ro, iar informațiile utile suplimentare pot fi regăsite pe site: www.taxelocale6.ro.

✅ Termenul de plată pentru închirierea locurilor în parcajele de reşedinţă aferente acestui an se prelungește până la data de 30 iunie 2020.

VEZI AICI Se prelungeşte termenul de plată pentru închirierea locurilor de parcare în Sectorul 6

„Consider extrem de importantă decalarea termenului de plată a taxelor şi impozitelor locale până la 30 iunie 2020, în contextul actual. Mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari şi să luăm măsuri pentru a veni în sprijinul tuturor categoriilor sociale. Vom continua să implementăm soluţii pe diferite paliere, astfel încât să depăşim împreună momentele de criză”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 care a precizat că cetăţenii pot folosi cu încredere platformele online puse la dispoziţie de administraţia locală. 

Primarul Mutu avertizează comercianţii, în plină criză: „Specula NU va fi tolerată în Sectorul 6!”

Numerele de telefon la care se poate suna pentru URGENŢE COVID-19

Edilul a amintit, totodată, şi de serviciile oferite de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilulul (DGASPC) Sector 6, atât pentru persoanele vârstnice care nu posibilitatea să îşi procure alimente şi medicamente, cât şi pentru familiile monoparentale. 

În contextul prevenirii epidemiei de Coronavirus şi susţinerii categoriilor sociale vulnerabile, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a pus la dispoziţa persoanelor vârstnice din Sectorul 6 numărul de telefon 0316208017, la care seniorii din comunitate pot suna pentru a cere informare, consiliere şi sprijin constând în servicii de urgenţă.

Numerele de telefon sunt accesibile de luni până joi în intervalul orar 08.00 – 16.30, iar vineri de la 08.00 la 14.00, având ca scop ajutorarea celor care nu dispun de susţinere din partea familiei şi au nevoie de sprijin de urgenţă.

La rândul lor, familiile monoparentale şi cele care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, pot apela la numărul de telefon 0376203744, care funcţionează în acelaşi interval orar amintit mai sus, pentru a solicita informaţii privind acordarea drepturilor băneşti sau sprijin de urgenţă în contextul socio-economic actual.

În sprijinul persoanelor din comunitate aflate în regim de autoizolare (care au revenit din zonele afectate de Coronavirus) la domiciliu a fost pus la dispoziţie numărul de telefon 0319593, care funcţionează de luni până vineri, în intervalul 08.00 – 20.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 08.00 – 14.00.

Pentru orice situaţii de urgenţă, persoanele autoizolate la domiciliu în contextul Coronavirus pot contacta autorităţile locale ale Sectorului 6 la numărul de telefon 0731624849, care funcţionează non stop.

Edilul a menţionat şi că, pentru persoanele aflate în autoizolare sunt asigurate kit-uri de igienă persoanlă, inclusiv saci menajeri pentru colectarea deşeurilor posibil contaminate. 

„Vreau să vă asigur de toată implicarea Primăriei Sectorului 6. Chiar dacă la nivelul primăriei, serviciile sunt reduse detul de drastic, investiţiile pe raza Sectorului 6 continuă! Vreau ca lucrurile să se desfăşoare în beneficiul celor care locuiesc în acest sector”, a spus Mutu amintind aici de investiţiile în derulare ale Administratiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6. 

CITEŞTE ŞI Primarul Mutu: Străzile din Sectorul 6, spălate cu apă clorinată

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că administraţia locală a luat măsuri suplimentare de prevenţie privind limitarea răspândirii contaminării cu virusul COVID-19, inclusiv prin spălarea străzilor cu apă clorinată şi biocid. Detalii, AICI. 

Primarul a încheiat intervenţia într-o notă optimistă, rugând părinţii să respecte recomandările autorităţilor şi să lipească, totodată, pe geamul locuinţei uun desen cu un curcubeu, alături de mesajul „Totul va fi bine”Campania a luat naștere în Italia, dar a cuprins, cu rapiditate, și alte țări, inclusiv România. Copii din toate colțurile țării desenează, pe hârtii albe, un curcubeu în dreptul căruia scriu un mesaj de speranță: „Totul va fi bine”. Apoi, lipesc desenele la geam sau în zone publice, aducând, astfel, culori peste orașele triste și reci. Campania porinită în spațiul virtual vine în ajutorul copiilor și îi îndeamnă să rămână uniți, sub simbolul curcubeului, semn ceresc care aduce liniște și pace.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button