Cum sună niște jazz? Bucharest Jazz Festival are loc între 16 și 18 septembrie la Combinatul Fondului Plastic. Tot ce trebuie să știți

19 aug. 2022
230 Afișari
Cum sună niște jazz? Bucharest Jazz Festival are loc între 16 și 18 septembrie la Combinatul Fondului Plastic. Tot ce trebuie să știți
Cum sună niște jazz? Bucharest Jazz Festival are loc între 16 și 18 septembrie la Combinatul Fondului Plastic. Tot ce trebuie să știți. Sursa foto: ARCUB

Bucharest Jazz Festival revine cu o nouă ediție în acest an, care va avea loc în intervalul 16 – 18 septembrie la Combinatul Fondului Plastic, un loc din Capitală cunoscut pentru desfășurarea de evenimente din zona artelor. A noua ediție va aduce o serie de concerte și live sessions susținute atât de artiști consacrați, cât și de artiști tineri.

Bucharest Jazz Festival revine în Capitală pentru a noua ediție a evenimentului dedicat pasionaților de jazz și artiștilor acestui gen muzical. Ediția din acest an se va concentra, potrivit organizatorilor, pe lumea jazzului românesc, în toate formele sale, și este coordonată de jurnalistul și muzicologul Florian Lungu, una dintre personalitățile jazzului de la noi – cu o importanță ridicată pentru modul în care jazzul a crescut în România, acesta documentând și participând la unele dintre cele mai importante evenimente.

Bucharest Jazz Festival. Tot ce trebuie să știți

Ediția din acest an va fi organizată în trei seri, fiecare cu o tematică bine definită. Astfel, prima seară este intitulată „Young Blood Jazz Musicians” și este dedicată noii generații de artiști de la noi, fiind organizată în patru concerte separate. A doua seară se numește „Jazz Diaspora” și constă din concerte ale artiștilor români care trăiesc și performează în afara țării.

Nu în ultimul rând, ultima seară, și probabil cea mai așteptată este „Jazz Virtuoso”. După cum spune numele, pe scenă vor urca numele cele mai „grele”, mai cunoscute din lumea jazzului românesc.

Unele dintre numele care vor participa la ediția Bucharest Jazz Festival din acest an sunt ZMEI3, Sorin Zlat, Ion Ţunţu Baciu Jr., Trigon, Eva Maria Gârlea & Robert Cozma şi o colaborare între Luiza Zan şi Big Bandul Radio dirijat de Ionel Tudor. Între concerte sunt programate DJ sessions, o conferință pentru iubitorii de jazz dar și evenimente pentru cei mici.

A noua ediție a Bucharest Jazz Festival este organizată de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, ARCUB, The Institute dar și cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Combinatului Fondului Plastic.

CITEȘTE ȘI:

ALERTĂ | Un polițist aflat în timpul liber a accidentat o femeie în Popești Leordeni. Femeia a murit la spital

Tone de deșeuri de-a valma, plus transporturi ilegale de gunoaie în Sintești, Ilfov. Garda de Mediu a fost în control | FOTO

Cinema pe lacul din Parcul Drumul Taberei. În weekend poți să vezi filme din barcă sau din hidrobicicletă

Cookies