Cum stau românii, în sondaje, la capitolul economii. Surpriză sau nu, bărbații sunt mai chibzuiți decât femeile

04 nov. 2021
135 Afișari
Cum stau românii, în sondaje, la capitolul economii. Surpriză sau nu, bărbații sunt mai chibzuiți decât femeile
Cum stau românii, în sondaje, la capitolul economii. Surpriză sau nu, bărbații sunt mai chibzuiți decât femeile

Salariile din România nu sunt suficiente și pentru ca oamenii să reușească să strângă economii, iar acest lucru se vede și în sondaje. O altă concluzie a studiului este că bărbații sunt mai chibzuiți decât femeile.

Cum stau românii, în sondaje, la capitolul economii. Surpriză sau nu, bărbații sunt mai chibzuiți decât femeile. Dacă și-ar pierde principala sursă de venit, oamenii s-ar descurca de la o lună la alta.

Cum stau românii, în sondaje, la capitolul economii

Conform rezultatelor unui sondaj online, 2 din 10 români ar putea să se descurce mai puțin de trei luni cu banii economisiți până acum, dacă și-ar pierde locul de muncă (sursa de venit principal).

La sondaj au participat persoane din zece țări, printre care și din România. Un singur lucru au avut în comun răspunsurile respondenților: din sondaj a reieșit că bărbații cheltuie mai puțin decât femeile, și automat, reușesc să pună mai mulți bani de-o parte.

Recomandăm și: Oare de-asta nu mai stă Klaus Iohannis prea mult prin București? De necaz? Președintele s-a prăbușit în sondaje. Oamenii nu mai au încredere în el aproape deloc. Doar Cîțu stă mai prost

Trist, dar cât se poate de adevărat. În condițiile în care absolut toate produsele și serviciile s-au scumpit, iar salariile au rămas neclintite, 22% dintre românii care au participat la sondajul online au declarat că se așteaptă ca banii strânși până în acest moment să le ajungă mai puțin de 3 luni de zile.

Aproximativ un sfert dintre români (24% dintre respondenți) nici măcar nu au economii strânse, în cazul în care ar rămâne fără venit.

Doar 12% dintre respondenții din România au declarat că ar putea să trăiască vreme de un an cu rezerva financiară strânsă până în acest moment.

Bani rămași

Aproape jumătate dintre românii chestionați (42%) au declarat că nu au împrumutat bani în ultimul an. Cu toate acestea, cei care au împrumutat bani, au făcut-o în proporție de 19% de la bănci, iar 17% au declarat că s-au împrumutat de la familie sau prieteni.

Recomandăm și: Nicușor Dan s-a prăbușit dramatic în sondaje. Doar prietenii foarte buni și familia lărgită par să mai aibă încredere în primarul Capitalei

De asemenea, 61% dintre respondenții din România au declarat că, lună de lună, le rămâne o sumă mică de bani, după ce-și plătesc toate cheltuielile lunare.

Doar 3% dintre români au spus că rămân cu o sumă mare de bani, la sfârșitul lunii.

La acest studiu online au participat 5.000 de persoane, din zece țări, printre care și România, unde au participat 500 de respondenți.

Cookies