ȘTIRI

Cum şi unde îşi va desfăşura activitatea Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, de acum înainte

Opera Naţională Bucureşti ţine să precizeze că, deşi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” îşi pierde personalitatea juridică, activitatea sa artistică va continua sub aceeaşi formă. Structura nou creată va urma, deci, să funcţioneze, sub denumirea de Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, cu un colectiv artistic propriu şi cu păstrarea continuităţii proiectelor sale specifice. Reprezentantii Operei Nationale Bucuresti adauga ca Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” va funcţiona în curând într-un sediu propriu, aflat în prezent în construcţie. Astfel, entitatea va beneficia pentru întâia dată în istoria sa de o sală de spectacole care îi aparţine, special concepută şi construită cu această destinaţie, după ce, de-a lungul existenţei sale, fie nu a avut deloc sediu, fie şi-a desfăşurat activitatea în locaţii-gazdă sau în sedii de conjunctură.

În termenii funcţionării artistice, nu vor exista comasări sau abateri de la specificitatea artistică a vreunuia dintre genuri. Modificările survin doar în ceea ce priveşte managementul, atelierele şi compartimentele non-artistice (Financiar şi Contabilitate, Audit, Producători Delegaţi, Juridic, Marketing şi Comunicare, Resurse Umane etc.), care se unesc, urmând să gestioneze în mod centralizat activitatea tuturor secţiunilor artistice ale instituţiei reorganizate, în vederea eficientizării folosirii resurselor şi a optimizării actului artistic.

Conform Hotărârii, noul mod de funcţionare se va aplica în termen de maximum 30 de zile de la data intrării acesteia în vigoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button