Cum se vede Ziua Națională: românii își doresc să iasă din case. Record la parada militară | Profesori și medici, decorați în pandemie

01 dec. 2021
146 Afișari
Cum se vede Ziua Națională: românii își doresc să iasă din case. Record la parada militară | Profesori și medici, decorați în pandemie

Parada militară de la Arcul de Triumf din acest an a strâns un număr record de oameni, după o perioadă în care pandemia a redus numărul de evenimente publice. Dorul de a asista la spectacole în aer liber i-a animat pe cei care au apreciat că pot sta alături unii de alții, într-o zi cu semnificație istorică.

Parada militară de la Arcul de Trimuf de 1 Decembrie a fost mai apreciată ca de obicei, a arătat mai bine organizată, cu o defilare simplă, sub un soare plăcut, cu o tribună unde au fost izolați politicienii și cu o mulțime de oameni care s-a manifestat liniștit.

Aproximativ 25.000 de oameni au fost prezenți, potrivit estimărilor Digi24, un număr record de participare la o paradă militară de 1 Decembrie. La final, fotoreporterii au surprins o horă strânsă ad hoc, în care s-au prins entuziasmați câțiva dintre participanți.

Captură foto: Parada militară de 1 Decembrie 2021
Captură foto: Parada militară de 1 Decembrie 2021

Sub un soare plăcut, prin fața spectatorilor au defilat la Arcul de Trimuf, timp de 45 de minute, aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care s-au alăturat militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice. La eveniment au participat preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, dar şi alţi oficiali.

Pentru al doilea an consecutiv, România a celebrat Ziua Națională în pandemie, însă anul acesta oamenii au avut parte de tradiționala paradă militară, după ce anul trecut militarii nu au defilat, iar accesul spectatorilor a fost interzis.

Iohannis a decorat medici și profesori de Ziua Națională

Şeful statului a decorat mai multe cadre medicale, membri ai corpului didactic şi reprezentanţi ai societăţii civile, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, ținută după Parada militară. Iohannis a afirmat că „ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim”.

„Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenței noastre cotidiene a fost perturbat”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a decorat medicii de 1 Decembie pentru că nu și-au pierdut optimismul că pot învinge boala, în ciuda condițiilor extrem de grele, și nu au ezitat să protejeze sănătatea semenilor.

„Prin dragostea pentru viață și pentru oameni, v-ați avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei”, a declarat șeful statului în discursul de la ceremonie.

Profesorii au fost de asemenea decorați de Iohannis întrucât „în urma acestei pandemii de COVID-19, nu doar sistemul sanitar a avut de suferit, ci și cel de educație.”

„Distincțiile conferite astăzi reprezintă o recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre. Pandemia de COVID-19 ne afectează pe toți și, oricât am încerca, nu vom reuși să stopăm această criză sanitară fără solidaritate și unitate.”, a mai spus Iohannis.

46 de medici, 15 asistenți și 20 de profesori au fost decorați la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Citește și Unde sărbătorim de Ziua Națională. Locurile din București unde se mănâncă fasole cu ciolan de 1 Decembrie

Citește și Programul magazinelor de Sf. Andrei și 1 decembrie. Când sunt deschise Lidl, Kaufland și Auchan

Citește și Program mall de 30 noiembrie si 1 decembrie. Cum sunt deschise AFI Cotroceni, Băneasa Shopping City, Mega Mall și altele

Cookies