Cum se vede Parcul Natural Văcărești din observatorul amplasat la etajul 17 GALERIE FOTO

de:
03 iun. 2015
0 Afișari
Cum se vede Parcul Natural Văcărești din observatorul amplasat la etajul 17 GALERIE FOTO

In cadrul observatorului, cei interesati pot studia biodiversitatea Parcului Natural Vacaresti, pot schimba idei cu specialisti in protectia mediului, si de asemenea, pot gandi proiecte si actiuni dedicate mediului si spatiilor verzi urbane.

Printre cei peste 1.500 de vizitatori s-au numarat atat locuitori ai Capitalei – elevi, studenti, familii, cat si grupuri de turisti din tara si din strainatate, jurnalisti si bloggeri sau fotografi profesionisti. In general, acestia sunt fie oameni pasionati de fotografie, activisti in protectia mediului sau pur si simplu persoane interesate de povestea parcului, de fenomenul prin care natura a creat de la sine un ecosistem in mijlocul Bucurestiului, informează un comunicat de presă remis de Asmita Gardens.

Situat la 10 km de Piata Universitatii, km 0 al Bucurestiului, Parcul Natural Vacaresti se intinde pe o suprafata de 183 ha, fiind cel mai mare spatiu verde compact al Capitalei. Cu o bogata flora si fauna, parcul este o oaza a diversitatii biologice, alcatuita din mai multe specii de plante, mamifere, pasari, reptile si amfibieni, pesi si insecte. Pasarile sunt cele mai bine reprezentate din cadrul faunei mari, cu un numar de 94 de specii, dintre care peste 50 protejate de legislatia interna si internationala, iar principalele specii de mamifere sunt vidra (Lutra Lutra), nevastuica (Mustela nivalis) si vulpea (Vulpes Vulpes).

Observatorul pune la dispozitia celor interesati 4 binocluri profesioniste, o luneta, determinatoare ornitologice si materiale de informare. Publicul interesat poate vizita Observatorul pe baza de programare la [email protected].

Cookies