BAZAR

Cum se vede condamnarea lui Dan Voiculescu în presa internațională

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE: Primii jurnalişti străini care au scris despre sentinţa de astăzi au fost chinezii de la agenţia oficială de presă. Associated Press şi apoi France Presse şi Reuters au scos în evidenţă faptul că unul dintre mogulii presei din România a primit o sentinţă de 10 ani de închisoare, informează realitatea.net.

„Mogul român ia 10 ani de puşcărie pentru fraudă”, titrează Associated Press, care scrie că Voiculescu ar putea fi eliberat după executarea unei treimi din pedeapsă, ţinând cont că are peste 60 de ani.

„Voiculescu, fost senator în vârstă de 67 de ani, susţine că dosarul său este politic. El şi televiziunea sa l-au criticat pe preşedintele Traian Băsescu. El a iniţiat procedura de suspendare a preşedintelui în 2007 şi 2012, procedură eşuată pentru că a primit prea puţine voturi din partea românilor”, comentează jurnaliştii americani.

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE: Ştirea Associated Press a fost preluată de numeroase televiziuni locale şi publicaţii din Statele Unite.

„Un mogul al presei din România, închisoare pentru fraudă”, anunţă şi France Presse. Ziariştii francezi comentează că Voiculescu, fost informator al Securităţii, a primit 10 ani de detenţie pentru o tranzacţie frauduloasă cu statul.

„Influent politician român ia 10 ani pentru corupţie”, titrează şi agenţia chineză de stat, Xinhua.

„Dan Voiculescu a devenit cea mai influentă personalitate publică din România condamnată la închisoare după fostul premier, Adrian Năstase, aflat acum după gratii”, scriu jurnaliştii chinezi.

Xinhua notează că omul de afaceri, fondator al Partidului Conservator, a prejudiciat statul român cu 78 de milioane de dolari. Informaţia a fost preluată de mai multe publicaţii din Asia, printre care Shanghai Daily.

DAN VOICULESCU, CONDAMNAT LA 10 ANI DE INCHISOARE:

Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, la 10 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, în dosarul ICA, pentru spălare de bani şi un prejudiciu de 60 milioane de euro. El s-a predat la scurt timp dupa pronuntarea sentintei. În acelaşi dosar, medicul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE. Instanţa a dispus, de asemenea, CONFISCAREA terenului pe care se află sediul posturilor TV din grupul Intact, dar şi a 3,5 milioane de dolari din averea omului de afaceri (plus încă 10 milioane de dolari din averea fiicelor sale).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button