ȘTIRI

IMAGINI SPECTACULOASE: Cum se vede Bucureştiul noaptea de pe cea mai înaltă clădire din România

Bucureştiul, fotografiat de pe Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, situată pe bulevardul Barbu Văcărescu, îi uimeşte chiar şi pe cei mai mari critici şi concurează cu marile capitale europene în privinţa priveliştii oferite, în special în zona de nord a Capitalei. Acest aspect se datorează, în mare parte, şi parcului Herăstrău, care se distinge ca o mare pată de culoare printre giganţii de oţel şi sticlă.

Gigantul „verde” de oţel şi sticlă, din nordul Capitalei

Cu 137 de metri înălţime şi 37 de etaje, Sky Tower, imobilul de pe care au fost realizate imaginile impresionante, a devenit, oficial, cea mai înaltă clădire din România.

Sky Tower a fost construit din 50.000 de tone de beton, 17.250 metri pătraţi de pereţi de sticlă, are 12.000 de sisteme de iluminat, 10.000 de sisteme de siguranţă, 4.435 km de armături metalice şi 10 lifturi de mare viteză.

Turnul de birouri are o eficienţă energetică ridicată, asigurând un consum de energie mai mic cu 20% – 30% faţă de o clădire similară, datorită tehnologiilor folosite, dar şi pentru că are ferestre mari, care asigură iluminarea naturală pe termen îndelungat. Clădirea va avea 518 locuri de parcare la subsol, dispuse pe cinci niveluri şi 21 de locuri de parcare la exterior.

La etajele 35 şi 36 se va amenaja un skybar şi o sală de conferinţe. La parter şi la primul etaj al clădirii spaţiul va fi un restaurant cu autoservire, iar etajele 2 – 8 se vor muta 2.300 de angajaţi ai Raiffeisen Bank.

Primul chiriaş al celei mai înalte clădiri din România, Raiffeisen Bank, se va putea muta în noul sediu începând cu data de 1 decembrie, când vor fi finalizate parcarea şi primele 26 de etaje ale imobilului.

Întregul proiect Sky Tower va fi finalizat până în decembrie 2013.

De două ori mai înalt ca Intercontinentalul: cel mai înalt „zgârie-nori” din România, inaugurat azi

Cum arată Bucureştiul văzut de pe cea mai înaltă clădire din România FOTOGALERIE


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button