Cum se vede Bucureştiul din vârful celei mai înalte turle a Catedralei Neamului GALERIE FOTO

de:
28 aug. 2019
14 Afișari
Cum se vede Bucureştiul din vârful celei mai înalte turle a Catedralei Neamului GALERIE FOTO

CATEDRALA NEAMULUI. Turla clopotniță a Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) a fost deja acoperită cu tabla aurie din cupru și o sfântă cruce se înalță pe ea conform arhitecturii unui lăcaș de cult ortodox. În total, până acum au fost acoperite cinci dintre cele opt turle ale Catedralei Naţionale. 

CATEDRALA NEAMULUI. „Pornind de la cota de 120 de metri, unde se lucrează la șarpanta metalică a celei mai înalte turle, lucrările avansează într-un ritm alert, aproximativ 600 persoane muncind la momentul actual pe șantierul catedralei.

Mai jos de turle, la o înălțime de 90 de metri, muncitorii montează platforma metalică de pe acoperișul altarului care în curând va fi, la fel, împodobit cu învelitoarea din cupru și cu o cruce.

CATEDRALA NEAMULUI. O bună parte dintre ancadramentele de piatră ale ferestrelor și ușilor au fost realizate, iar pe zidurile catedralei sunt montate schele pentru a începe tencuielile”, a declarat în iulie pentru basilica.ro Ing. Vlad Florin Popescu.

În același timp, în ultimele luni s-a lucrat într-un mod intens la amenajarea spațiilor exterioare edificiului, dar și la subsolurile adiacente pe partea de nord şi de sud a Catedralei Naționale.

Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei. 

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime, va avea tot atâta lungime şi va putea adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic. B365.RO a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici.

Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului este proiectată să dăinuie mai bine de 500 de ani şi să reziste la cutremure de peste 8,5 grade pe scara Richter, după cum a precizat inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal la Sectorul monumente şi construcţii bisericeşti al Patriarhiei Române. 

„Clădirea catedralei este proiectată să reziste la toate cutremurele de peste 8,5 grade pe scara Richter ce pot apărea într-o perioadă de 500 de ani. Într-o perioadă de 500 de ani putem avea opt-nouă cutremure de peste şapte grade pe scara Richter”, a declarat Vasile Crăcăoanu. 

Cookies