Cum se vede Bucurestiul de sus, din autobuzele supraetajate. TRASEU TURISTIC FOTO & VIDEO

de:
20 iul. 2013
2 Afișari
Cum se vede Bucurestiul de sus, din autobuzele supraetajate. TRASEU TURISTIC FOTO & VIDEO

Turul Capitalei, cu un autobuz Bucharest City Tour, începe pe Bulevardul Mărăşti, la stația Piața Presei. Continuă pe șoseaua Kiseleff și pe Calea Victoriei, trecând și pe Bulevardul Libertății și în Piața Unirii. De pe bulevardul Brătiano, autobuzele trec prin Piața Romană, pe bulevardul Lascăr Catargiu și Aviatorilor, ajungând înapoi pe Kiseleff. B365.ro a participat la unul dintre tururi și vă arată cum se vede Capitala de sus, dar și ce obiective le sunt prezentate turiștilor.

Primul obiectiv pe care aceștia îl văd e Muzeul Satului. În înregistrarea pusă la dipoziția turiștilor, e descris drept „unul dintre cele mai mari muzee etnografice în aer liber din Europa”, el reprezintând, la scară redusă, o plimbare prin provinciile româneşti. Drumul continuă cu Arcul de Trimf, care comemorează victoria României în Primul Război Mondial.

Următorul muzeu prezentat turiștilor este Muzeul Țăranului Român, care deţine aproximativ 90.000 de piese de artă populară românească, reunite în colecţii de ceramică, de costume şi ţesături din toate provinciile româneşti, mobilier popular şi feronerie, obiecte realizate în tehnica dulgherească, icoane pe sticla si lemn, ouă încondeiate, precum şi o bisericuţă din lemn.

Despre Calea Victoriei, ghidul audio spune că este una din cele mai importante şi vechi artere din Bucureşti, amenajată fiind cu mai bine de 300 de ani în urmă.

Alte muzee prezentate în tur sunt Muzeul de Geologie, Muzeul Naţional „George Enescu” și cel al Colecțiilor de Artă.

Biserica Creţulescu este considerată una dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură ale oraşului de la sfârşitul perioadei brâncoveneşti, ridicată fiind între anii 1720 -1722.

Palatul Telefoanelor a fost construit între anii 1929 – 1934, într-un stil specific zgârie-norilor americani. Până în anii ’70 a fost cea mai înaltă clădire din Bucureşti.

Turul palatelor continuă cu cel al Cercului Militar Naţional și cel al CEC-ului.

Palatul Parlamentului: turiștilor li se spune că, pentru ridicarea lui,  au fost demolate cartiere întregi, de aici dispărând monumente deosebit de valoroase şi oaze de istorie extrem de pitoreşti. Peste 40.000 de oameni au fost nevoiţi să părăsească zona respectivă. Au fost dărâmate biserici şi clădiri cu valoare de patrimoniu, multe dintre acestea fiind adevarate bijuterii arhitectonice şi istorice.

Dâmbovița– care străbate Capitala pe o distanţă de aproximativ 22 de km, nu lipsește din prezentare. Legenda spune că Dâmboviţa era soţia lui Bucur-ciobanul şi că, împreună, au pus bazele oraşului Bucureşti.

Centrul Vechi este o zonă locuită încă din secolul al XV-lea. Alături de români, în această zonă s-au aflat şi comunităţi de comercianţi greci, bulgari, sârbi, armeni, evrei, albanezi şi austrieci. Acesta este şi motivul pentru care clădirile au fost influenţate de diverse stiluri, predominante fiind cele ale Renaşterii şi Barocului.

Spitalul Colţea a fost primul spital din Bucureşti, construit în 1704. 

Autobuzul trece și pe lângă Academia de Studii Economice, Palatul Victoria,  Muzeul Grigore Antipa, monumentul Eroilor Neamului, biserica Sacre Coeur, Parcul Herăstrău și statuia Charles de Gaulle. Lista completă a obiectivelor prezentate turiștilor este disponibilă aici.

Ultima clădire prezentată este Casa Presei, construită între anii 1952 – 1957, pe locul fostului hipodrom.

O plimbare cu autobuzele Bucharest City Tour costă 25 lei, pentru adulți, 10 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani și este gratuită pentru copiii până la 7 ani. Călătoria se achiziționează direct din autobuz, iar un tur durează circa 50 de minute. Stația de pornire este Piața Presei (vizavi de Pullman-World Trade Center), iar programul de funcţionare al liniei turistice este 10:00 – 22:00.

Cookies